Ionela Chiriac, trainer ghd, îți dezvăluie care este logica (sau lipsa ei) din spatele câtorva dintre cele mai des invocate mituri despre îngrijirea părului.

Părul meu are „o zi proastă”

Sigur îți sună cunoscut expresia  „bad hair day”. Este o realitate cu care se confruntă toată lumea: acele zile în care părul tău nu stă cum ți-ai dori, oricât ai încerca. Ei bine, experții ne contrazic. De fapt, cel mai probabil ai un program supra-aglomerat și ai amânat vizitele la coafor. Poate că trebuie să îți tai vârfurile sau ai nevoie de o tunsoare nouă. Un refresh de culoare ar putea fi de asemenea o soluție.

„Cea mai mare provocare  pentru multe femei este lipsa timpului. Este important să îți tunzi vârfurile regulat pentru un look impecabil. Un refresh de culoare sau o tunsoare nouă fac diferența când vine vorba de modul în care se așază părul tău.“

Spune adio zilelor în care părul  tău nu stă așa cum dorești cu produse potrivite de styling și de îngrijire potrivite.

Citește și – Ce trebuie să știi când folosești placa de păr

Mituri despre îngrijirea părului – Coafarea termică zi de zi îți distruge părul

Coafarea termică poate deveni o problemă pentru părul tău. Instrumentele de styling pot atinge temperaturi de până la  220°C, iar podoaba ta capilară este afectată, mai ales dacă le folosești zilnic. De fapt, coafarea termică depinde de instrumentele de styling pe care utilizezi.

„Atât timp cât folosești instrumente de styling de calitate și un spray de protecție termică îți poți coafa părul ori de câte ori dorești. Foarte multe persoane nu folosesc instrumentele de coafat potrivite, sacrificând sănătatea părului, pentru a obține rezultatele dorite. Temperatura optimă de coafare este de 185°C, care trebuie menținută pe tot parcursul procesului de styling“, explică specialistul.

Placa este singurul instrument de styling de care ai nevoie

Deși există numeroase trucuri și tutoriale care demonstrează versatilitatea plăcilor, specialiștii sunt de părere că îți limitezi posibilitățile de styling cu un singur instrument.

Investește în instrumente de styling de calitate care te vor ajuta să creezi coafura pe care ți-o dorești! De exemplu, un styler cu ajutorul căruia îți poți face bucle cu aspect profesional sau  naturale, poți da mai mult volum părului sau îl poți avea drept, perfect întins.

Foto: 123rf

Citește și – Cum îți îngrijești părul iarna?