Petrecerile, ocaziile speciale în familie, nunțile sau aniversările celor dragi sunt doar câteva dintre acestea. O coafură reușită îți va completa perfect look-ul și te va ajuta să arăți bine întreaga seară.

În realizarea look-ului tău, te poți bucura din plin de ajutorul unui styler. Stylerul poate fi folosit atât pentru buclele perfect definite sau lejere, cât și pentru șuvițele drepte, care îți încadrează perfect fața. Iată trei coafuri pe care specialiștii ghd ți le recomandă pentru astfel de ocazii.

Coafuri de ocazie – Șuvițe drepte și un plus de volum la rădăcină

Una dintre cele mai simple și mai versatile coafuri este părul drept. Un look ușor de realizat, acesta nu îți va lua nici prea mult timp, fiind ideal dacă te afli în întârziere.

Tot ce trebuie să faci pentru a-l obține este să aplici spray-ul pentru protecție termică pe lungimea firelor de păr și un spray pentru volum la rădăcină. Împarte apoi părul în suvițe cât mai subțiri și îndreaptă-le cu stylerul la temperatura optimă. La final, pulverizează fixativ pe lungimea firelor de păr, pentru a te asigura că look-ul tău va rezista întreaga seară.

Citește și – 8 reguli de îngrijire dacă ai părul lung

O coadă de cal elegantă

Cu ajutorul stylerului, îndreaptă-ți părul. În cazul în care ai breton, îl poți așeza pe o parte, pentru a-ți încadra forma feței sau îl poți pieptăna pe spate pentru mai mult volum. Prinde firele din breton cu o agrafă discretă, în nuanța părului tău. Apoi, prinde părul într-o coada de cal, folosind un elastic cât mai subțire. Nu uita să lași liberă o șuviță de păr, cu ajutorul căreia să acoperi elasticul care îți prinde coada.

Rotește șuvița în jurul cozii, pentru un efect elegant. Prinde-o apoi, pe dedesubt cu ajutorul unei agrafe subțiri, discrete, aleasă în funcție de culoarea părului. Astfel nu vei lăsa detaliile inestetice la vedere și te vei bucura întreaga seară de o coafură perfectă!

Coafuri de ocazie – Bucle lejere

Pentru un look romantic, apelează la bucle lejere lăsate libere să îți mângâie spatele. Este un look pe care îl poți obține foarte ușor cu ajutorul unui styler. Primul pas este să îți ondulezi cu atenție părul. După ce ai realizat buclele bine definite, folosește un pieptene cu ajutorul căruia să îți desfaci șuvițele ondulate. Procedează cu finețe! Treptat, vei vedea cum onduleurile tale perfecte se transformă în bucle în valuri. Aplică un spray pentru fixare pentru un plus de rezistență și accesorii pentru păr dacă vrei ca look-ul tău să fie de-a dreptul spectaculos.

Foto: 123rf

Citește și – Folosești des placa de întins părul? Iată la ce să fii atentă!