Împletiturile

Cu ajutorul unui pieptene subţire, trasează o cărare laterală. Prinde partea mai mică într-o coadă, pentru a te putea concentra mai uşor asupra porţiunii pe care vrei să o împleteşti. Alege o şuviţă subţire, la câţiva centimetri de linia frunţii, împarte-o în trei şi începe să o împleteşti într-un spic (împletitura franţuzească), adăugând la fiecare pas câte o şuviţă nouă din părţile laterale. La final, prinde împletitura nou-realizată, alături de părul lăsat deoparte într-o coadă sau un coc neglijent.

Buclele lejere

Sunt o soluţie rapidă de întinerire a trăsăturilor feţei, în special dacă ai părul drept. Împarte părul în trei secţiuni, pornind de la creştet, partea de mijloc, apoi cea de la baza gâtului. Începe să ondulezi părul, pornind de jos în sus şi folosind şuviţe de păr inegale. Când ai terminat, lasă capul în jos şi plimbă-ţi uşor degetele prin bucle, pentru a le separa şi a le conferi un aspect lejer, uşor dezordonat.

În coadă, la spate

Vrei un lifting facial? Una dintre cele mai rapide şi eficiente metode de “ridicare” a trăsăturilor feţei este să strângi părul într-o coadă, la spate. Cu cât părul este mai bine prins, cu atât efectul este mai vizibil. Maschează elasticul de păr cu o şuviţă de păr, pentru un aspect impecabil. Un alt truc pe care îl poţi aplica este să îţi schimbi cărarea, în cazul în care obişnuiai să o porţi pe centru. Dacă ai părul scurt, nu-i mai da volum în partea de sus. Lasă-l, măcar o dată la câteva
zile, să-şi urmeze linia firească.

Sfatul stilistului

Le recomand celor care vor să creeze un efect de întinerire să aleagă o coafura care să îi pună în valoare faţa, să o lumineze. Asta înseamnă că părul trebuie lăsat lejer şi cât mai natural. Se poartă „dezordonatul” studiat. Am observat multe persoane care fie îşi ascund chipul şi trăsăturile frumoase, fie folosesc produse nepotrivite tipului de păr, care schimbă textura şi flexibilitatea părului, fie îl prind în cocuri mult prea rigide şi finisate.

Dan Mihai, stilist senior, Gett’s Hair Studio

Sursa foto:Thinkstock