Știi deja că părul blond, mereu mai deschis, mai clar, mai luminos are nevoie de îngrijire, de muncă laborioasă în spate. De decolorat. De decapaj. De vopsire și revopsire.  Și, atunci, cum faci ca să îți menții părul frumos și sănătos? Află de la Bogdan Mirică, stilist Londa Professional.

Care este diferența între decapaj și decolorare? Cum îngrijești părul blond?

„Decapajul presupune o spălare a culorii, pe când acțiunea de decolorare presupune o deschidere a nuanței inițiale. Care operațiune este mai agresivă cu firul de păr. Ei bine, decolorarea. Însă, nu dispera! Există soluții, există mereu căi prin care poți să ai și culoarea mult visată, dar și un păr sănătos. Există o obligație! Alege să îți deschizi culoarea părului într-un salon, sub supravegherea unui specialist. Doar el poate decide proporțiile de decolorant, astfel încât structura firului de păr să nu fie afectată. Acesta este un procedeu delicat și este musai să ții cont de sănătatea firului de păr, adică să nu îl arzi doar de dragul de a-l avea deschis. Un mare plus, față de vopseaua de păr destinată blondului, este acesta: cu ajutorul tehnicilor de decolorare și decapaj, poți obține o deschidere considerabil mai mare”, spune stilistul.

Citește și – Cum îngrijești corect părul vopsit

Ce e de făcut dacă părul tău nu permite un decapaj?

„Dacă tipul și calitatea firului tău de păr nu permit un decapaj, atunci stilistul poate merge pe o variantă mult mai lejeră și totodată foarte modernă, ombre sau o reinventare a acestuia – sombre. Cu ajutorul acestor tehnici, poți obține jocuri de lumină în păr fără să ai prea multe bătăi de cap cu un păr decolorat în detrimentul sănătății părului”, completează specialistul.

Nu uita că, după ce părul a trecut printr-un proces de decolorare sau decapaj, el necesită o atenție sporită și produse special create. Nu trebuie să lipsească de la fiecare spălare pe cap balsamul de păr, șamponul, dar mai ales masca puternic reparatoare.

Foto: 123rf

Citește și – 5 tunsori care se poartă în 2019. Pe care o alegi?