Aspectul ochilor este important, pentru că orice urmă de oboseală se concentrează în jurul lor.Seara, înainte de culcare, obișnuiește-te să aplici o cremă specială pentru conturul ochilor sau, dacă preferi variantele naturale, pregătește comprese din pliculețe de ceai de mușețel sau ceai verde, ținute în prealabil în frigider câteva minute.

Conturează privirea

Pornind de la primii pași ai machiajului natural – aplicarea unei creme de fixare a fondului de ten, aplicarea fondului, pudră, apoi blush – insistă asupra ochilor, pentru a realiza un machiaj simplu, elegant. Dacă te-ai obișnuit să folosești aceleași culori ale fardurilor, zi de zi, schimbă nuanțele, sau, de ce nu, tehnica. Foloseşte creioanele de ochi, mai ales cele sub formă de gel, pentru o conturare subtilă, dar eficientă, a privirii. Dacă ai deprins mișcările pentru dunga perfect realizată, folosește creionul negru, care este cel mai pretențios. Dacă ești încă la început, folosește un creion colorat, cu vârful mai gros. Trasează dunga în forma dorită, apoi estompează
cu o pensulă de machiat, astfel încât produsul să se omogenizeze foarte bine.

Mai multă strălucire

Îți place arta machiajului, ești maestră în combinarea texturilor și culorilor? Fardurile metalice, cu irizații, rimelurile în nuanțe strălucitoare, fardurile de obraz iluminatoare, toate pot fi combinate în așa fel, încât la final machiajul să-ți pună în evidență trăsăturile şi să fie în tendințe.
Important este să găsești echilibrul, pentru ca nimic să nu pară exagerat. Fardurile metalice și strălucitoare rezistă mai mult timp pe pleoape dacă aplici înainte o bază de machiaj. Apoi tapotează cu degetele produsul pe pleoape, ușor, pentru a acoperi, uniform, întreaga suprafață.

Copyright: olgagoralewicz / 123RF Stock Photo