• Curatarea fetei

Pasul extrem de important care este necesar sa existe inaintea oricarui machiaj este curatarea. Tenul trebuie sa fie pregatit pentru aplicarea fardurilor. Porii trebuie sa fie micsorati si mizeriile mici indepartate. Se poate face si o masca inaintea aplicarii machiajului, in cazul in care exista timp. 

 • Primer aplicat

Inaintea fondului de ten, pielea trebuie sa fie pregatita. De aceea se aplica primer specific pentru necesitatile de moment ale fetei. Daca este vorba despre un ten cu porii mariti, atunci este bine sa se foloseasca un primer care sa ii micsoreze sau umple. De asemenea un ten deshidratat are nevoie de un primer care sa redea savoare pielii si sa o hidrateze. 

 • Fond de ten

Fondul de ten este baza pe care se construieste intreg aspectul fetei. Daca este ales cu grija si este intr-o nuanta potrivita, atunci intreg ansamblul va fi pe gustul persoanei care aplica machiajul. Este important sa se coboare si pe gat cu fondul de ten pentru a nu exista discrepante de nuante ale tenului din cele doua zone ale corpului. 

 • Corector si pudra pentru fixarea zonei de sub ochi

Dupa aplicarea fondului de ten se pune corector in zona de sub ochi sau anticearcan. Acesta va ajuta la iluminarea zonei si va face ca cearcanele sa dispara. Se poate fiza totul cu pudra sau doar zona de sub ochi, in functie de nevoile fiecarui ten. In zona de sub ochi se fixeaza obligatoriu pentru a nu exista mici pliuri in care sa se stranga produs. 

 • Sprancene

Sprancenele se pot face in functie de preferinte cu unul sau mai multe produse. Se poate folosi pomada, creion, gel de fixare sau alte instrumente speciale pentru a le aranja. In momentul actual se poarta sprancenele cu aspect mai natural si mai groase, insa umplute in zonele in care lipsesc fire de par. Orice instrument este folosit, este bine sa fie intr-o nuanta apropiata de sprancenele existente. 

 • Primer pentru ochi

Primerul aplicat pe pleoapa ajuta ca machiajul sa aiba stabilitate. De asemenea fardurile se aseaza mult mai bine peste primer si se amesteca intr-un mod usor, fara probleme. Exista si primer pentru sclipici, insa acesta tinde sa fie utilizat in zile speciale, la evenimente, mai degraba decat in machiajul zilnic.

 • Fard pentru ochi

Fardul pentru ochi de fiecare zi este unul in nuante de maro, naturale si deschise. Cu cat nuantele sunt mai inchise, machiajul merge inspre cel de seara, pentru nunti sau alte evenimente. In trend nuantele neutre sunt considerate a fi si cele cu tenta de rosiatic sau mov lila.

 • Tus sau creion

Peste fardul de ochi in nuante deschise la alegerea persoanei care se machiaza, se poate folosi si o linie fina de tus, unde codita este mica sau inexistenta. Cu cat este ingrosata si lungita codita de tus, cu atat machiajul se indreapta spre unul nepotrivit pentru zi. Optiuonal, se poate utiliza un creion in loc de tus. El poate sa fie negru sau chiar maro, pentru a fi mai natural.

 • Rimel si optional gene false

Rimelul este din nou o alegere de fiecare zi. Sunt unele persoane care nu utilizeaza decat crema BB si rimel si nu mai aplica altceva. Genele false sunt optionale, fiind mai degraba recomandate pentru iesirile de seara sau pentru evenimente. 

 • Conturare si bronzer

Unele persoane imbina aceste doua etape ale machiajului si folosesc bronzer pe post de contur. Pasii sunt separati, bronzerul fiind in nuante mai calde, iar conturul in nuante de gri, reci. Insa alegerile apartin fiecarei persoane, neexistand o singura forma de machiaj. 

 • Blush

Blush-ul sau fardul de obraz este cel care este bine sa fie in nuante discrete de roz, piersiciu sau alte culori asemanatoare. Daca este aplicat in strat mare, este evident si atrage excesiv atentia.

 • Iluminator

Placerea cea mare a femeilor din ziua de astazi este aplicarea iluminatorului. Se pune pe partea de sus a pometilor, pe varful nasului. 

 • Creion de buze

Creionul ajuta la conturarea exacta a buzelor, la egalizarea lor in cazul in care sunt inegalitati si la fixarea rujului.

 • Ruj sau gloss

In functie de preferinte, femeile aleg rujuri mate sau lucioase, cu sclipici sau cu hidratare. De asemenea pot sa opteze pentru gloss transparent sau opac, pentru a da stralucire buzelor.

 • Spray de fixare

Acesta ajuta la fixarea machiajului pe intreaga zi si de asemenea reduce senzatia de matifiere excesiva in cazul celor de hidratare. Daca spray-ul este de matifiere, atunci va reduce luciul.