1. Înainte să aplici rujul

Pentru ca rujul să nu se usuce, aplică un pic de balsam de buze nude, lasă două minute să acționeze, șterge surplusul cu un șervețel fin și apoi dă-te cu ruj. Așa vei avea buzele hidratate, culoarea rujului nu se va schimba și se va păstra mai mult timp.

2. Când aplici fardul de pleoape

Pentru ca fardul de pleoape să reziste mai mult, aplică înainte un primer (o bază), apoi umezește un pic pensula și poți începe să folosești fardul. Astfel, acesta se va menține mai mult pe pleoape.

Citește și – Fardul de pleoape. Cum faci să arate impecabil de dimineață până seara?

3. Când aplici anticearcănul

10 trucuri de machiaj pe care orice femeie trebuie să le știe

Folosește întotdeauna inelarul când aplici anticearcănul sub ochi, pentru a apăsa cât mai puțin posibil. Astfel, vei evita să acționezi cu putere asupra uneia dintre cele mai sensibile zone ale feței și vei preveni apariția ridurilor.

4. Trucuri de machiaj – Ce faci dacă mascara s-a uscat?

De obicei, mascara trebuie folosită trei luni, dar chiar și în perioada asta, e posibil să se usuce. Pune câteva picături de soluție salină în tub, amestecă bine și ești gata să-ți rimelezi genele. Dacă nu ai, poți folosi două-trei picături de ochi.

5. Folosește o bază pentru ca machiajul să reziste mai mult!

Degeaba aplici multe produse de machiaj, dacă nu folosești o bază. Baza de machiaj este esențială, dacă vrei ca fondul de ten să reziste, iar sebumul să nu-și facă apariția pe durata zilei. Așa că e timpul să investești într-un astfel de produs. Vei scăpa de multe neplăceri, mai ales când e cald.

6. Spray de fixare la finalul machiajului

Alături de baza de machiaj, spray-ul de fixare este un alt produs în care merită să investești. Îl folosești la final, două-trei pulverizări de la 15 centimetri de față, iar machiajul va fi impecabil multe ore.

7. Coafează-te întâi și apoi aplică machiajul!

10 trucuri de machiaj pe care orice femeie trebuie să le știe

În cazul în care folosești instrumente de coafat cu aport de căldură (ondulator, placă, foehn), specialiștii recomandă să te coafezi înainte de a te farda. Altfel, căldura ar putea să-ți strice machiajul.

8. Trucuri de machiaj pentru efect de ochi luminoși, mai mari

Folosește creionul de ochi alb și acoperă un pic din pleoapa inferioară și cea superioară, începând din colțul intern al ochilor. Astfel, ochii vor părea mai mari și mai luminoși. Este unul dintre cele mai întâlnite trucuri de machiaj. Folosește-l și tu!

9. Atenție la culoarea sprâncenelor!

Pe lângă formă, care trebuie să fie în armonie cu întreaga față, și culoarea sprâncenelor este foarte importantă. Nuanța sprâncenelor ar trebui să fie cu un ton mai deschisă decât aceea a părului. Așa că dacă ești brunetă și te-ai hotărât să-ți deschizi culoarea părului spre blond, atenție și la sprâncene!

10. Curăță instrumentele de machiaj o dată pe săptămână!

10 trucuri de machiaj pe care orice femeie trebuie să le știe

Dacă neglijezi să speli pensulele și bureții de machiaj, în timp, bacterii nedorite vor ajunge pe pielea ta. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care pot apărea iritații ale pielii. Fă-ți obiceiul să speli instrumentele de machiaj măcar o dată pe săptămână cu săpun antibacterian și apă caldă. Chiar dacă e pe locul 10, acesta este unul dintre cele mai bune trucuri de machiaj de care să ții cont.

Foto: 123rf

Citește și – Fondul de ten. Cum alegi culoarea? Cum îl aplici corect? Ce faci să reziste mai mult?