Fondul de ten înainte de anticearcăn sau invers? Cum faci ca fardul de ochi să nu se strângă în pliul pleoapei? Care este cea mai bună metodă ca rujul să reziste cât mai mult? Urmează toți cei 10 pași, dacă dorești ca machiajul să arate impecabil cât mai multe ore. Pentru zi, poți renunța la anumite produse, dar nu sări niciodată primii doi pași, care sunt cei mai importanți.

1. Curățarea tenului

Niciodată nu aplica produse de machiaj fără ca tenul să fie curățat cu grijă înainte. Folosește lapte demachiant sau apă micelară pentru a elimina toate impuritățile. Nu trebuie să te demachiezi doar seara, ci și dimineața. Folosește apoi toner / loțiune tonică sau apă termală pentru a împrospăta tenul

2. Crema hidratantă

După ce ai curățat tenul, folosește o cremă hidratantă, pe care o lași să acționeze câteva minute, pentru a intra complet în piele. Vara este recomandat să alegi și o cremă cu protecție solară, pe care o aplici după crema hidratantă. Pentru a le combina pe cele două, poți alege varianta unei creme hidratante care are si SPF.

3. Fondul de ten

10 pași să aplici produsele de machiaj în ordinea corectă

Alege-l în funcție de tipul tău de ten. Pentru ten gras e recomandat un fond de ten matifiant, cu textură ușoară. Dacă ai tenul mixt, ideal este ca fondul de ten să fie hidratant și ușor matifiant, iar pentru tenul uscat recomandarea make-up artiștilor este un fond de ten fluid, hidratant. Importantă este și cantitatea folosită – cam cât două boabe de mazăre, pentru a obține un strat corect de fond de ten

Citește și – Fondul de ten. Cum alegi culoarea? Cum îl aplici corect? Cum faci să reziste mai mult?

4. Anticearcăn

Întotdeauna alege-l cu un ton mai deschis decât fondul de ten, altfel, diferența de nuanțe prea mare dintre ele va accentua cearcănele. Dacă ai cearcăne închise la culoare, alege produse în nuanțe de piersică, iar dacă acestea au tentă verzuie, folosește produse în nuanțe de roz.

5. Pudra

Pudra are rolul de a fixa baza de machiaj, de aceea trebuie aplicată înainte de mascara, ruj sau produsele pentru creionarea sprâncenelor. Acestea evidențiază trăsăturile feței și nu „au nevoie” să arate ușor pudrate.

6. Conturarea sprâncenelor

10 pași să aplici produsele de machiaj în ordinea corectă

Este important ca nuanța sprâncenelor să fie cu un ton mai deschis decât cea a părului. Nu le colora cu nuanțe închise, deoarece nu vor avea un aspect natural și, pentru un detaliu atât de mic, machiajul va fi nepotrivit și nu va arăta natural.

7. Machiajul ochilor

Una dintre cele mai întâlnite probleme cu aplicarea fardului de pleoape este că, uneori, acesta se strânge în pliu, după câteva ore. Pentru a evita această situație, folosește pe pleoape un primer (bază de machiaj) înainte de a aplica fardul, iar dacă nu ai un produs de acest fel, poți folosi puțin fond de ten pe care să-l întinzi perfect. În privința nuanțelor de fard de ochi, atenție dacă ai pleoapele lăsate sau riduri fine – e bine să nu folosești farduri cu particule sclipitoare, deoarece acestea vor evidenția ridurile.

Citește și – Fardul de pleoape. Cum faci să arate impecabil de dimineață până seara? 

8. Mascara

10 pași să aplici produsele de machiaj în ordinea corectă

Există nenumărate variante pe piață, așa că știi tu mai bine ce nevoie au genele tale. De volum, de alungire, de curbare, etc. O regulă de care să ții cont este să aplici întotdeauna de la rădăcină în sus, nu mai mult de două straturi de mascara, iar pentru un efect de alungire trebuie să tragi de periuță către colțul exterior al ochiului.

9. Fardul de obraz

Cum îl aplici corect? De jos în sus sau de sus în jos? Folosești mișcări repetate? Corect este să trasezi o linie imaginară din colțul superior al urechii către colțul exterior al buzelor. Nu exagera cu intensitatea culorii. Aceasta trebuie să fie în armonie cu restul machiajului și cu ocazia pentru care te-ai fardat

10. Rujul

10 pași să aplici produsele de machiaj în ordinea corectă

Acesta este punctul final al machiajului. Înainte de a aplica rujul, dacă vrei ca buzele să arate impecabil, folosește un creion pentru contur. Atenție să nu depășești conturul buzelor, deoarece, prin aspectul nenatural, riști să strici un machiaj pe care l-ai realizat cu atâta atenție și răbdare.

Truc de la make-up artist pentru ca rujul să se păstreze mai mult timp

„Dacă vrei ca rujul să se păstreze cât mai mult timp și să arate impecabil, la începutul machiajului aplică un balsam hidratant pe buze și lasă-l să acționeze. Îl ștergi de pe buze cu un șervețel, prin tapotare, la finalul machiajului. Apoi aplici puțin fond de ten pe care-l întinzi bine și poți începe conturarea buzelor și aplicarea rujului sau a glossului”, spune Alexandra Crăescu, make-up artist.

Foto: 123rf