1: Lentilele de contact nu sunt confortabile.
Dacă la momentul apariției lor, lentilele erau mai dificil de purtat, acum lucrurile stau total diferit. În prezent, lentilele de contact sunt foarte moi, subțiri și flexibile-și, cel mai important- își mențin hidratarea pentru un confort sporit.Lentilele de contact sunt atât de confortabile, încât nici nu veți simți că le purtați!

Citește și: 8 alimente care sunt bune pentru pancreasul tău

 2: Ideea de a introduce ceva în ochi sperie.
Aceasta este o reacție absolut normală pentru o persoană care nu a mai purtat niciodată lentile de contact. Deși ezitarea inițială este firească, acest sentiment va dispărea destul de repede. După ce specialistul vă va arăta care sunt metodele corecte pentru a vă aplica și îndepărta lentilele de contact, veți constata că e extrem de simplu.

3:Lentilele de contact duc în mod frecvent la apariția infecțiilor oculare.Lentilele de contact în sine nu produc infecții. Agenții patogeni aflați pe suprafața unei lentile de contact murdare duc la apariția acestora. Absența măsurilor adecvate de igienă sau folosirea greșită a lentilelor de contact este cea mai frecventă cauză a acestor probleme.

4:Lentilele de contact nu sunt sănătoase. Materialele din lentilele de contact sunt biocompatibile. Materiale similare sunt folosite adesea în alte domenii ale medicinei și îngrijirii sănătății. De asemenea, permit pătrunderea prin lentile a cantității adecvate de oxigen și acesta este motivul pentru care, în cazul lentilelor de contact disponibile în prezent, absența oxigenului necesar ochiului este deja istorie.

5: Lentilele împiedică respirația ochiului.
Pentru a menține sănătatea ochiului, o anumită cantitate de oxigen trebuie să ajungă la suprafața anterioară a ochiului, care se numește cornee. Oxigenul provine din aer și trebuie să traverseze lentila de contact. Cantitatea necesară diferă și depinde de purtarea lentilelor de contact doar pe durata zilei sau dacă se dorește menținerea acestora pe ochi și în timpul nopții.
Specialistul vă va recomanda tipul de lentile de contact care răspunde cel mai bine necesităților și stilului dumnevoastră de viață.

6. Lentilele pot rămâne blocate în spatele ochiului.Nu este posibil ca lentila de contact să se piardă sau să se lipească în spatele ochiului. Lentila poate rămâne doar pe suprafața anterioară a ochiului sau sub pleoapă, în cazul în care se descentrează. Ochiul are o barieră de protecție care acoperă suprafața sa anterioară și este arcuită sub pleoapa superioară și cea inferioară împiedicând lentila de contact să alunece în spatele ochiului.

Lentilele sunt mai bune decât ochelarii

7. Lentilele vor ieși din ochi în cazul în care fac sport. Datorită designurilor lentilelor moderne, este practic imposibil ca lentilele să cadă de pe ochi în cazul în care au fost aplicate în mod corect. Puteți practica orice tip de sporturi atunci când purtați lentilele de contact.

8.Curățarea lentilelor durează mult timp
Cea mai convenabilă metodă de purtare a lentilelor de contact este reprezentată de lentilele zilnice de unică folosință. Prin intermediul lor vă puteței bucura de o pereche nouă de lentile în fiecare zi și pur și simplu le veți arunca în fiecare seară.

9.Nu mă pot machia când folosesc lentilele de contact. Trebuie să vă aplicați lentilele de contact înaintea machiajului și să le scoateți înainte de a vă demachia. Atunci când folosiți produse precum fixativul, trebuie să închideți ochii pentru a evita ca acesta să se lipească de lentile.

10.Lentilele de contact nu-s mai eficiente decât ochelarii.
De fapt, lucrurile stau exact invers. Lentilele de contact sunt poziționate direct pe cornee și de aceea, corectarea vizuală se produce direct pe suprafața oculară și nu la 1-2 cm distanță, ca în cazul ochelarilor. Lentilele nu vă alunecă de pe nas, asemenea ochelarilor, ci rămân plasate stabil pe suprafața corneei.

Citește și: