Dacă vrei să fii răsfățată și de către cei din jurul tău, e important să fii tu, în primul rând, capabilă să îți oferi lucrurile de care ai nevoie. De la atenție, la înțelegere și investiții în tine, indiferent dacă sunt legate de educația ta, de starea emoțională sau de felul în care arăți. Așadar, bucură-te de luna martie, începând cu o zi de spa în confortul propriei locuințe. Iată ce ai de făcut:

Creează atmosfera potrivită

Atmosfera îți dictează starea. Setează lucrurile în așa fel încât să îți bucure toate simțurile. Vizual, acordă o atenție sporită luminii și alege o nuanță caldă și o intensitate redusă, pentru a nu-ți obosi ochii și a crea cadrul perfect pentru relaxare. Olfactiv, stimulează-ți simțurile cu o lumânare aromată sau cu un bețișor parfumat. Nu uita nici de simțul auditiv și fă-ți o listă de redare cu melodiile preferate, pe care să le asculți în timp ce îți faci ritualul de înfrumusețare și relaxare.

Fă o baie fierbinte

Pregătește-ți scena pentru o baie fierbinte și relaxantă, așa cum doar în filme vezi. Nu trebuie să ai un jacuzzi, e suficient să igienizezi cada și să o umpli cu apă fierbinte, în care să presari puțină sare de mare cu lavandă, să verși o măsură de spumant pentru baie, câteva picături de ulei esențial și, eventual, o bombă efervescentă parfumată. Pune-ți un prosop în dreptul capului și o tavă la îndemână, cu un pahar de spumant și o carte bună.

Pune-ți o mască de față

După ce ți s-a înmuiat pielea și s-au deschis porii, e momentul perfect să îți aplici o mască pe ten. Poți folosi una exfoliantă, care să îți curețe perfect fața de impurități și scuame sau una intens hidratantă sau nutritivă, care să ofere pielii tale apa, vitaminele și mineralele de care are nevoie. Sau, dacă vrei să prelungești ritualul, poți aplica ambele măști, pe rând.

Exfoliază-ți pielea

Nu doar pielea de pe față se descuamează, ci și cea de pe corp. Pe întreaga suprafață a pielii se cumulează, constant, celule moarte, care îi conferă un aspect uscat, tern, neîngrijit. Tocmai de aceea, exfolierea periodică este importantă pentru a reda vitalitatea și strălucirea pielii. Folosește un scrub delicat, un burete natural, o perie de corp sau o lufa, pentru a pune sângele-n mișcare și a curăța eficient pielea și a-i reda luminozitatea și textura fină.

Hidratează-ți tenul și pielea corpului

După ce ai terminat cu ritualul băii și ți-ai pregătit pielea prin emoliere, curățare și exfoliere, poți încheia ritualul cu o serie de creme si lotiuni corp, aromate sau nu, cu un puf de parfum, cu o crema de maini hidratanta, un serum pentru față și un balsam leave-in pentru păr. Nu uita de faptul că hidratarea vine din interior și consumă lichide, mai ales după ce petreci câteva zeci de minute într-o cadă cu apă fierbinte.

O zi de spa în confortul propriei locuințe nu îți impune o investiție foarte mare nici de timp, nici de bani. Îți oferă, în schimb, relaxarea și îngrijirea de care ai nevoie, chiar dacă, în comparație cu o zi de răsfăț, poate avea câteva minusuri – masajul, sauna sau împachetările nu sunt atât de accesibile acasă, însă te poți bucura din plin de aromaterapie, de o carte bună și un pahar de spumant, de un ritual de îngrijire a pielii complet.

Sursă foto: Pexels