Tocmai de aceea, au apărut numeroase metode de albire dentară care pot fi făcute atât acasă, cât și la cabinetul stomatologic. Așa cum probabil bănuiești albirea dinților se referă la modul în care dinții se pot deschide la culoare. 

Pentru a avea dinți mai albi medicul dentist poate să-ți recomande mai multe variante de tratament. Albirea dentară poate să însemne în același timp o igienizare foarte eficientă în cabinetul stomatologic sau aplicarea de fațete dentare. În general, albire nu înseamnă fațete dentare, deși rezultatul poate să fie asemănător.

Cum se realizează albirea dentară?

  • medicul protejează gingiile cu un gel sau o bandă de cauciuc;
  • este aplicat pe suprafața dinților agentul de albire – gel pe bază de peroxid de hidrogen;
  • se proiectează lumină polarizantă sau laser, timp de o oră sau două, care acționează agentul de albire;
  • rezultatele sunt vizibile după prima ședință; pentru rezultate foarte bune, în special în cazul dinților cu o coloratură puternică, se recomandă trei ședințe de albire;

Albirea la cabinetul stomatologic nu înseamnă un alb orbitor, care face că zâmbetul să arate fals. Paleta de culori dentare care este pusă la dispoziție, are rolul de a oferi pacientului un alb natural al dinților. Nivelul de albire al dinților este discutat împreună cu medicul stomatolog, gradul de albire putand fi controlat. Astfel, nuanța de alb a dinților este personalizată pentru a răspunde nevoilor și dorințelor fiecărui pacient în parte.

Prin urmare, nu ai de ce să trăieșți cu disconfortul unei danturi îngălbenite, dar nici să te temi că albul obținut va fi exagerat, iar efectul unul lipsit de naturalețe. Discută cu medicul stomatolog și alegeți împreună nuanța de alb potrivită pentru tine. Un dentist București unde poți face acest lucru este clinica Gentle Dentist.