Iată 4 plante de grădină spectaculoase și ușor de întreținut, care vor schimba total aspectul grădinii tale

  1. Arțarul japonez

Acest arbust ornamental este cunoscut pentru frunzele sale delicate și colorate, care pot varia de la nuanțe de roșu aprins, la auriu sau chiar verde. Arbustul este ușor de întreținut, are nevoie de un sol bine drenat și de expunere parțială la soare. În plus, arțarul japonez poate fi crescut și într-un ghiveci, ceea ce îl face potrivit pentru grădinile cu spațiu limitat. Perioada de înflorire este în lunile aprilie-mai, iar pentru a-și păstra culorile vii ale frunzelor, asigură-te că primește suficientă apă în perioadele uscate.

  1. Glicina cățărătoare

Aceasta este o plantă ornamentală impresionantă, cunoscută pentru ciorchinii săi lungi și plini de flori în nuanțe de albastru, violet sau alb. Crește viguros și se poate înfășura pe clădiri sau pe pergolele din grădină, adăugând un farmec aparte locului. Glicina are nevoie de expunere la soare și de un sol fertil și bine drenat. În plus, planta trebuie tăiată regulat pentru a-i controla creșterea și a-i facilita înflorirea.

  1. Hortensia

Hortensia este un arbust popular în grădini, tocmai datorită florilor sale mari în culori vibrante de roz, albastru, alb sau mov. Acest arbust preferă locurile semiumbrite și solul bine drenat. Planta înflorește din primăvară până în toamnă și este ușor de întreținut, necesitând udare regulată și tăiere pentru stimularea dezvoltării altor flori. Hortensiile sunt folosite și pentru crearea unui gard viu și pot fi crescute și în ghivece, aducând un strop de culoare în grădina ta.

  1. Magnolia

Magnoliile sunt arbori sau arbuști ornamentali, apreciați pentru florile lor mari și spectaculoase, deseori parfumate. Acestea se găsesc în nuanțe de alb, roz sau violet, au nevoie de un sol bine drenat și expunere la soare. Deși unele specii pot necesita îngrijire mai atentă, există variante mai rezistente și ușor de întreținut, precum magnolia stea, magnolia grandiflora sau magnolia kobus. Atât magnolia, cât și arbuștii prezentați mai sus, pot fi achiziționați de la verdena.ro, unde găsești o gamă extinsă de plante potrivite atât pentru decorul grădinii, cât și pentru apartament.

În concluzie, grădinăritul este o activitate relaxantă și satisfăcătoare, mai ales atunci când lucrezi cu plante ușor de întreținut. Indiferent dacă alegi să plantezi în grădină un arțar japonez pentru aspectul său inedit sau o hortensie pentru mirosul său îmbietor, îți garantăm că aceste plante vor atrage toate privirile vizitatorilor.

Sursa foto: freepik.com