Vrei picioare suple, zvelte și ușoare? Masajul cu bambus este soluția pentru că vine cu o serie de beneficii reale și cu rezultate vizibile pe termen scurt. Andreea Perju, Lidia Buble, Nicole Cherry sau Corina sunt doar o parte dintre vedetele din România care își pregătesc trupul pentru vară cu această terapie.

Printre cele mai incriminate motive care determină aspectul inestetic al pielii de pe picioare este retenția de apă care este primul dezechilibru rezolvat de masajul cu bambus.

„Conform sondajelor recent efectuate în cadrul Universității Harvard, retenția de apă afectează calitatea vieții a peste 86% dintre femei și 67% dintre bărbați. Nu este vorba atât despre manifestările neplăcute ale retenției de apă, cât despre multiplele cauze ale acesteia și despre faptul că în încercarea de a identifica o schemă de tratament care realmente să funcționeze, ajungi vrând-nevrând în situația de a nu mai știi ce să faci și de unde să apuci chestiunea. Asta pentru că în cazul retenției de apă, NU există “vindecare” completă, ci doar ameliorare.”

dr. Laurențiu Petre, medic de familie

Masajul cu bețe de bambus reglează disfuncțiile interne și are în același timp efecte vizibile pe corp. În plus, acest tip de masaj poate fi efectuat inclusiv de către persoanele cu varice, cărora le este contraindicat drenajul limfatic clasic – se lucrează cu bețe de bambus mai groase care nu afectează venele.

„Masajul cu bambus este cea mai sigură și mai eficientă metodă de prevenție a retenției de apă, deoarece stimulează în mod natural drenajul, fără a demineraliza organismul și fără a-l supune vreunui stres. Fiind un masaj energic, biostimulant și creat special pentru a reactiva funcțiile ce asigură bunul mers al mecanismelor interne, masajul cu bețe de bambus contribuie semnificativ la eliminarea apei în exces din organism și la limitarea inflamației. Într-o primă etapă, pentru stimularea eliminării surplusului de apă din organism, indicat ar fi să îți rezervi un pachet de 8-10 ședințe de masaj cu bețe de bambus, efectuate de două ori pe săptămână, urmând ca întreținerea să fie realizată la una sau două săptămâni (maxim). Retenția de apă este o problemă recurentă, așadar menținerea rezultatelor obținute de la o ședință la alta este esențială. Atât pentru starea fizică, cât și pentru cea psihică.”

Dan Bujor, terapeut masaj cu bambus, acreditat
Dan Bujor, specialist masaj bambus
Dan Bujor, specialist masaj bambus

În plus, în procesul de eliminare a retenției de apă este recomandată și presoterapia, procedură care are ca acțiune eliminarea grăsimii prin drenarea acesteia către sistemul limfatic.

„Procedura de drenaj limfatic se realizează printr-un presomasaj, care acționează asupra lanțului de ganglioni limfatici. Este o terapie ce propune eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism în timpul procesului de sinteză celulară. Reducerea drenajului limfatic și a circulației sângelui determină acumulări de grăsime, țesutul conjunctiv își pierde elasticitatea, ceea ce are ca rezultat apariția imperfecțiunilor și a denivelarilor de la nivelul pielii. Pentru ca drenajul limfatic să aibă rezultate optime, este necesar ca mușchii să se contracte, țesutul conjunctiv să fie ferm, pentru a permite un grad ridicat de compresie”, conchide specialistul Dan Bujor.