Nu renunța la visele tale

Atunci când faci ceva care te pasionează, aproape că nici nu simți oboseala sau trecerea timpului. Ești total implicat în ceea ce faci, ceea ce înseamnă că ești mult mai aproape de a-ți atinge țelul decât restul persoanelor. Nici nu contează rezultatele materiale, ci motivația, cea care te ține în alertă și te face să te auto-depășești, să te dezvolți permanent și să investești în tine. Entuziasmul și pasiunea sunt prezente la toți cei pasionați de navigație, și tu te recunoști în cele de mai sus. De aceea, recomandarea noastră este să nu mai aștepți prea mult și să te interesezi chiar acum cum poți să îți vezi îndeplinit visul din copilărie. Și, cine știe, poate că vei reuși să faci din pasiunea ta un mod de viață. Și ce poate fi mai frumos și plin de satisfacție decât aceasta?

Începe cu cursuri de navigație

Deși nu este chiar atât de dificil să navighezi, mai ales atunci când ești cu adevărat pasionat de acest lucru, este nevoie să parcurgi niște etape până să ajungi să îți vezi îndeplinit visul de o viață. Specialiștii de la skipperacademy.ro sunt alături de tine și îți vor face misiunea ceva mai ușoară. Vă leagă aceeași pasiune, iar asta înseamnă că au trecut deja prin trăirile tale de acum, dar ei au făcut ceva mai mult de atât. Acum, este rândul tău.

Vânt din pupa!

Dragostea de apă, libertate și aventură sunt cele care te-au îndemnat să faci ceva mai mult și să vrei să obții un permis de navigație. Nu contează dacă ești începător sau știi deja unele dintre secretele navigației, aici este locul potrivit pentru tine. Toți cei interesați au parte de mai mult decât niște simple cursuri și examene de final. Vei adora felul în care aceste noțiuni teoretice sunt structurate, astfel încât o lume cu adevărat nouă ți se deschide în față. Vei fi precum un burete care absoarbe toate noțiunile de bază, dar și cele complexe, te vei putea familiariza mult mai bine cu tot ce înseamnă navigație și chiar vei primi informații despre cum poți gestiona așa cum se cuvine provocările de care ai parte atunci când ești departe de uscat.

Teorie, dar și practică

Îți dorești să treci cât mai repede peste partea teoretică, deoarece tu ești mult mai interesat de practică. Trebuie însă să ai parte de toate cunoștințele dar, pentru a preveni situațiile dificile, când ești de-a dreptul saturat de teorii, specialiștii de la Skipper Academy au găsit o soluție. Cursurile de aici sunt departe de a fi unele plictisitoare, pentru că sunt susținute de oameni cu adevărat pasionați de navigație. Au fost și ei în locul tău și au înțeles cum trebuie gândite lucrurile. În afară de faptul că sunt astfel structurate încât de fiecare dată ești plăcut surprins de faptul că înțelegi foarte ușor totul, partea practică nu este deloc neglijată.

Tipuri de permis pe care le pot obține

Există cinci tipuri de permis pe care le pot obține cei care urmează cursurile acestei școli de navigație. Ți le vom prezenta și noi, pe scurt.

Permis de navigație clasa D

Cei care obțin acest permis pot naviga folosind ambarcațiuni cu o putere a motorului mai mare de 5CP și cu o lungime care nu depășește 24 de metri, însă doar pentru apele interioare din țara noastră sau din afara granițelor țării.

Permis de navigație clasa C

Deja acum lucrurile au evoluat și deja simți cum briza mării se simte mai aproape. Cu ajutorul acestui permis ai libertatea de a naviga pe mări și oceane la maxim 6 mile marine distanță față de mal. Nu există limită referitor la puterea motorului, dar recomandarea privind lungimea ambarcațiunii rămâne valabilă. Marea Neagră, Marea Mediterană te așteaptă, așa că nu mai ezita prea mult, pentru că ești mult mai aproape de visul tău de a vizita multe țări folosind drept mijloc de deplasare propria ambarcațiune!

Permis de navigație clasa S

Este vorba de acel permis de care ai nevoie pentru navigația cu vele. De fapt, nu este propriu zis de un permis de navigație, ci un fel de supliment pentru care nu trebuie să susții niciun examen suplimentar.

Permis de navigație clasa B

Seamănă destul de mult cu permisul de clasa C, cu deosebirea că acum poți mări distanța față de mal până la 24 de mile marine.

Permis de navigație clasa A

Este documentul prin care poți naviga pe ape maritime și interioare, de o experiență de măcar doi ani ca skipper de categoria B, dar mai multe informații le poți afla chiar de la personalul școlii de navigație, care îți va clarifica orice nelămurire.

Nu mai ezita, înscrie-te chiar acum la cursurile Skipper Academy pentru a-ți îndeplini visul dintotdeauna, de a naviga și a simți acea libertate unică!