De cele mai multe ori tapetul este folosit pentru a aduce un strop de culoare într-o încăpere. Totuși, amenajările moderne includ chiar și variantele de tapet negru sau alb, care creează un efect spectaculos în încăperi dacă sunt combinate corespunzător cu restul elementelor de decor.

Ce efect are albul într-o cameră?

Albul a fost asociat întotdeauna cu puritatea și inocența. Este relaxant, energizant în același timp și creează o atmosferă caldă și liniștitoare. Folosit în amenajările interioare, albul are capacitatea de a lumina încăperile și de a contribui la îmbunătățirea atmosferei. Din acest motiv, tot mai mulți încearcă să îl includă în interiorul locuințelor: optează pentru un mobilier alb, pentru o canapea albă sau chiar pentru un tapet alb atunci când decorul permite acest lucru. 

Ce efect are non-culoarea neagră într-o cameră?

Deși este asociat de cele mai multe ori cu evenimentele neplăcute, negrul este o non-culoare care inspiră putere și autoritate. În ultima perioadă a fost inclus în amenajările interioare din pricina faptului că are un efect mai deosebit în camere și este mai impunător. 

Totodată, negrul închide o cameră. Astfel, este potrivit în camerele de mari dimensiuni, unde poate acoperi un perete, un stâlp de susținere sau o anumită zonă.

Unde este mai recomandat să pui un tapet alb?

Unii ar spune ca tapetul alb este irelevant, în condițiile în care este mult mai simplu ca pereții să fie dați cu lavabil. Cu toate acestea, tapetul alb acoperă imperfecțiunile de pe pereți, petele și îi protejează mai bine. 

Fiindcă are efect luminos, tapetul alb este potrivit în spațiile mici, precum holurile sau dormitoarele. De altfel, este chiar recomandat pentru dormitoare, mai ales pentru cele ale copiilor, căci păstrează în camere o senzație de liniște și relaxare, ceea ce favorizează somnul odihnitor și păstrarea unei stări de calm. 

Bineînțeles, cei care doresc să aplice tapet alb în sufragerie nu ar trebui să se simtă limitați. Tapetul alb poate fi aplicat și în sufragerie, mai ales dacă dimensiunea acesteia nu este foarte mare. Este o culoare versatilă și oferă multiple posibilități de combinare. Cei care aleg tapet alb nu au deloc restricții în ceea ce privește culoarea mobilierului, a canapelelor sau a celorlalte textile. 

Unde este mai recomandat să pui un tapet negru?

Accentele de negru prezintă un interes tot mai mare în amenajările interioare. Acest lucru se datorează contrastului puternic pe care această culoare îl oferă în combinație cu altele. 

Deoarece închide spațiul, tapetul negru se potrivește doar în spațiile foarte mari, precum sufrageriile și bucătăriile open space. Este potrivit în combinațiile cu mobilier alb și cu elementele deschise la culoare. 

Poate fi aplicat și în dormitoare, dar numai dacă dimensiunea acestora permite. De regulă, se alege pentru dormitoarele amenajate în stil industrial. 

Pentru bucătărie, tapetul negru sau cu accente de negru este foarte potrivit din pricina faptului că se murdărește mai greu. Acest aspect reprezintă un avantaj substanțial pentru cei care nu au timp prea mult de alocat pentru întreținere. 

Atunci când te decizi să aplici tapet în camerele din locuință, ia în considerare detaliile cele mai importante, și anume dimensiunea lor, stilul de amenajare ales și tipul de tapet. Pornind de la faptul că albul deschide zonele întunecate, iar negru face exact opusul, deciziilor vor fi mai ușor de luat. De altfel, tapetul poate fi unicolor sau multicolor. Dacă tapetul alb sau negru simplu nu se încadrează în decorul ales, tapetul cu accente poate fi opțiune fiabilă.