În multe situații, achiziționarea unui telefon nou s-ar putea să nu reprezinte chiar cea mai bună opțiune, cu atât mai mult dacă sunteți un autoproclamat fan al gadgeturilor care mereu va căuta cele mai noi modele de pe piața telefoanelor mobile.

Este adevărat că pot exista situații în care achiziționarea unui telefon utilizat este mult mai avantajoasă decât cumpărarea unui model nou-nouț, mai ales când intenționați să vă folosiți banii în alte scopuri. Indiferent că nu aveți un buget disponibil atât de mare pentru o astfel de investiție, fie pentru că v-ați dat seama că devalorizarea este foarte mare în cazul produselor noi și puteți achiziționa totuși un smartphone de ultimă generație, second hand dar cu doar câteva luni vechime, pot exista multe situații în care achiziționarea unui device la mâna a doua, este de departe cea mai avantajoasă soluție.

În orice caz, mai devreme sau mai târziu vă veți da seama când este vremea când pentru un upgrade la un nou smartphone, mai performant. Indiferent de motivele pe care le veți avea pentru a cumpăra pentru un smartphone second hand, trebuie să rețineti că achiziționarea unui astfel de device poate fi periculoasă dacă nu veți cumpără de la un vânzător serios și de încredere.

Deci, ce ar trebui să verificați înainte de a cumpăra telefoane mobile second hand?

Cum vă asigurați că ați găsit o afacere bună, care are un raport calitate-preț convenabil? Iată câteva sfaturi eficiente care pot duce la o experiență de cumpărare pozitivă pentru dumneavoastra, cu mai puține probabilități ca o achiziție la mâna a doua să fie un eșec.

Aveți grija la smartphone-urile furate

Chiar dacă sunteți atras de o ofertă care pur și simplu pare de nerefuzat, fiți cu băgare de seama deoarece există posibilitatea ca device-ul respectiv să fie furat. La urma urmei, de ce să aveți probleme cu autoritățile într-o etapă ulterioară și să pierdeți o sumă importantă de bani dacă smartphone-ul va fi găsit, caz în care sunteți obligat să îl înapoiați proprietarului de drept. Pentru a vă proteja de astfel de bătăi de cap inutile, insistați întotdeauna ca vânzătorul să vă furnizeze o copie electronică sau o copie de hârtie a facturii originale care arată numele său ca cumpărător al dispozitivului, împreună cu alte detalii, cum ar fi data și ora achiziția inițială, numele magazinului de unde a fost achiziționat, detaliile garanției, seria dispozitivului și așa mai departe.

Atenție la produsele contrafacute

Este un fapt real că piața de astăzi prosperă cu o multitudine de telefoane contrafacute care sunt simple replici ale modelelor originale și sunt destul de greu de observat cu ochiul liber, în special pentru un necunoscător entuziasmat că a prins o ofertă de nerefuzat. 

Examinați capacitatea de utilizare a porturilor și accesoriilor

Dacă cumpărați un telefon second hand împreună cu accesoriile sale, atunci trebuie să le examinați cu atenție și pe acestea din urmă. Pentru început, determinați dacă încărcătorul este funcțional, încărcând telefonul timp de câteva minute, păstrând o evidență a timpului necesar încărcării telefonului și după caz, verificați dacă încărcarea rapidă funcționează.

Atenție la anomalii ale bateriei, de exemplu dacă se încălzește rapid, la o utilizare normală. De asemenea, verificați dacă bateria se descarcă rapid. Apoi, analizați dacă căștile sunt funcționale conectându-le la dispozitiv pornind fișier audio în timp ce inspectați sunetul pentru claritate și volum. Încheiați cu o evaluare a portului USB al telefonului, efectuând o verificare rapidă a transferului de date pentru a confirma că portul este în stare bună de funcționare.

Un alt pont prin care vă puteți da seama dacă smartphone-ul respectiv a fost îngrijit, se referă la protecție – folia pentru ecran și husa. Dacă are aceste accesorii pentru protecție iar urmele de uzura sunt normale, înseamnă că aveți în față un device îngrijit și utilizat în condiții normale. De asemenea, nu este neapărat o regulă, însă, dacă folia ecranului și husa de protecție sunt noi, înseamnă că au fost înlocuite pentru vânzare, cu scopul de a prezenta un produs impecabil care poate ascunde alte defecțiuni. 

De unde puteți cumpăra în siguranță un smartphone second hand?

Cu puțină atenție la detalii, puteți cumpăra un dispozitiv perfect funcțional și la un preț bun chiar și de la simplele persoane fizice prin intermediul site-urilor de specialitate. Totuși, dacă doriți garanția faptului că veți achiziționa un smartphone second hand bun și eventual cu garanție, există o mulțime de magazine online care comercializează astfel de produse la mâna a doua. 

De exemplu, la numai un click distanță, puteți obține cel mai bun pret Samsung la Total Convert. În cadrul magazinului online TotalConvert.ro puteți găsi o gama extrem de variată de smartphone-uri second hand Samsung dar și de la alte brand-uri de renume. Device-urile sunt disponibile cu garanție și au fost atent verificate înainte de a fi publicate spre vânzare. Puteți alege fie modele de buget, fie modele de top ale brand-ului corean, raportul preț/calitate la care sunt disponibile aceste telefoane mobile inteligente fiind unul mai mult decât avantajos.

Dacă și dumneavoastră sunteți în căutarea unor device-uri second hand la prețurile corecte, sunteți invitați să accesați TotalConvert.ro și cu siguranță aici puteți găsi produsul care vi se potrivește. În plus, puteți plasa o comandă completă împreună cu smartphone-ul, adăugând diverse accesorii care vă sunt necesare în viața de zi cu zi. Fie că vă doriți un set nou de căști, un încărcător wireless sau o husă, toate acestea sunt disponibile pe site.