Cum v-a venit ideea să recreați, Made in Romania, aparate de remodelare? De ce în acest domeniu?
Activez de aproape zece ani în vânzări de echipamente pentru cosmetică și remodelare corporală, am cunoscut mulți antreprenori din zona aceasta, am dezvoltat proiecte cu o parte dintre ei și, ușor-ușor, în urma a numeroase discuții legate de particularitățile domeniului nostru, am identificat câteva oportunități de îmbunătățire. Am creionat astfel dezvoltarea de echipamente, precum și un concept nou, pe care l-am și materializat între timp, prin lansarea LOCOSLIM.

Totul a început în urmă cu aproape trei ani, când am demarat prototiparea a două echipamente, le-am numit R FIT și B FIT, inspirate din modele ce existau deja pe piață, dar cărora le-am adus multe îmbunătățiri, de la funcționalitate și design până la calitatea elementelor componente.
Am creat astfel două aparate foarte fiabile care, iată, se produc în România, și consider că, în acest moment, sunt cele mai bune din categoria lor!
R FIT este un aparat pe care femeile îl iubesc, el oferă cel mai bun masaj anticelulitic și de drenare limfatică, fiind capabil să genereze aceeași intensitate a masajului, 24 de ore din 24!
În plus, R FIT poate fi util și în sălile de fitness, ajutând la pregătirea musculaturii pentru efort, precum și la relaxarea acesteia după exercițiile fizice. Pe lângă faptul că oferă rezultate rapide, el este apreciat și din alte motive: oferă autonomie și este comod în utilizare, intensitatea masajului poate fi controlată de către cliente etc.

Despre B FIT pot spune că este o mică bijuterie tehnică dedicată celor care își propun tonifierea musculară și arderea caloriilor fără a-și solicita fizic coloana vertebrală. Echipamentul are o interfață digitală prietenoasă ce permite utilizatoarelor să controleze toți parametri în timpul exercițiilor: rezistența la pedalare, intensitatea vacuumului, aplicațiile multimedia etc.
Suntem primii producători de echipamente de remodelare din România și nu vrem să ne oprim aici, avem în plan să dezvoltăm și alte dispozitive inovatoare!

Cu ce se deosebesc echipamentele create de voi în raport cu cele similare de afară?
În primul rând, focusul nostru a fost și este legat de calitate și fiabilitate. Acesta este și motivul pentru care la producție ne-am străduit să alegem cât mai mult branduri consacrate și testate, chiar dacă pentru noi asta a însemnat un efort financiar suplimentar, implicit costuri de producție mai mari.
Majoritatea componentelor provin din Germania, Italia, UK, Japonia și SUA, dar avem și furnizori din România pentru alte materiale.
Un alt aspect extrem de important pe care ne-am centrat este experiența utilizatorului. Ne dorim ca aceasta să fie una deosebită, de aceea acordăm atenție maximă designului de produs, finisajelor și materialelor de calitate.

Ce-a fost greu în toată odiseea aceasta?
De la idee la crearea infrastructurii de producție necesară și până la punerea în formă și dezvoltarea de produs, totul a fost o provocare!
Una dintre provocări a fost, de exemplu, să găsim specialiștii care să acopere zonele de competență de care aveam noi nevoie: design de produs, contramatrițare și matrițare, producție de caroserii din fibră de sticlă, electromecanică etc. Provocatoare a fost și selecția furnizorilor din piață, mai ales că procesul nostru de producție a presupus un șir continuu de prototipări, testări și iterații pentru a putea ajunge la versiunile superioare pe care le deținem acum.

Cât costă R FIT?
R FIT, aparatul care își poate găsi loc chiar și în casele oamenilor, nu numai în centre specializate, pleacă în acest moment de la 5100 de euro plus TVA.
B FIT are un preț mai ridicat.

La ce v-ați gândit când ați creat aceste aparate? Să le comercializați sau să deschideți propriile centre de remodelare corporală?
Ne-am gândit la ambele direcții de dezvoltare, adică să vindem către săli de fitness și centre de remodelare corporală, dar să lansăm și propriul concept de remodelare, lucruri care s-au și întâmplat între timp.
Am început prin acțiuni de promovare a echipamentelor în diferite locații din țară, iar rezultatele nu au întârziat să apară, feedback-urile pozitive ale clientelor din locațiile respective i-au determinat pe antreprenori să achiziționeze echipamentele noastre.
Referindu-ne la cea de-a doua direcție, în această vară am lansat, la începutul lunii iunie, primul centru de remodelare corporală, bazat pe conceptul inovativ „low-cost slimming”. Credem cu tărie că serviciile de calitate și rezultatele excelente în remodelare corporală pot fi accesibile cât mai multor femei!

Există o schemă magică de remodelare? Cu ce aparat trebuie să începi?
Noi propunem o înșiruire cronologică de tehnologii care să ducă la cele mai bune rezultate în cel mai scurt timp posibil. Pe lângă cele două tipuri de echipamente pe care le producem, R FIT și B FIT, am achiziționat și lipolasere 5D, precum și echipamente care combină două tehnologii extrem de eficiente, HIFEM și radiofrecvența unipolară. Lipolaserele lucrează foarte bine pe celulită, iar celelalte două tehnologii reduc țesutul adipos și cresc masa musculară.
Momentan, în centrul nostru avem în total 25 de aparate, se poate lucra lejer, într-o atmosferă minunată. Ca schemă de remodelare, recomandăm lipolaserul, urmat de HIFEM cu radiofrecvență și R FIT la final pentru o bună drenare limfatică. Clientele sunt, însă, cele care decid ce tip de tratament să aleagă, cu mențiunea că R FIT este benefic la finalul oricărei sesiuni de remodelare.

Ce rezultate ar putea vedea clientele după primele ședințe?
Depinde de aparat, de schema pentru care optează clienta, de intensitatea tratamentului și mai ales de tipologia corpului fiecărei persoane în parte. De exemplu, am observat că, la lipolaser, într-o ședință de 30 de minute, se poate scădea în circumferință cu până la 5 centimetri, pe diferite zone. Adăugarea undelor electromagnetice de înaltă intensitate (HIFEM) și a radiofrecvenței poate potența rezultatul final.
La R FIT, după câteva ședințe, se observă o îmbunătățire radicală a aspectului pielii și o reducere graduală a celulitei.

Pentru rezultate optime dumnea­voastră ce recomandați?
Orice tratament de remodelare corporală are rezultate cu atât mai bune cu cât este însoțit de o alimentație echilibrată, de o hidratare corespunzătoare, de mișcare și nu în ultimul rând, de odihnă (minim șapte ore de somn). De asemenea, e bine de ținut cont că rezultatele în remodelare nu se obțin peste noapte și se păstrează dacă există consecvență și disciplină.

Planuri de viitor aveți?
Avem o viziune ambițioasă. Ne dorim nu doar să consolidăm conceptul, ci și să-l dezvoltăm în mai multe direcții. Vom deschide noi centre în București, astfel încât accesibilitatea serviciilor noastre, a tarifelor, să fie completată de accesibilitatea dată de proximitate.

Dr. Iancu Morad: „Stimulăm producția de colagen și elastină, estompăm ridurile și oferim pielii fermitatea pierdută, elasticitatea, strălucirea”