Așa cum spuneam, mirosurile din jurul nostru ne afectează viața. Datorită simțului nostru olfactiv, mai întâi mirosim mediul în care ne aflăm, apoi urmează simțul vizual și tactil. Acest proces ne oferă un sentiment pozitiv sau negativ despre locul în care intrăm sau ne aflăm. Și oamenii pe care îi întâlnim îi catalogăm prin miros. O femeie cu un parfum deosebit va rămâne întotdeauna în memoria bărbatului îndrăgostit. Așadar, aromele și mirosurile au o importanță  foarte mare în viața noastră.

Gândiți-vă la parfumurile  preferate. De ce va amintește mirosul de cafea proaspăt măcinată când treceți pe lângă o cafenea? Sau, de ce va place să aveți casă parfumată în arome de lavandă? Nu uitați că există o legătură între voi și toate parfumurile pe care le iubiți. Parfumurile adaugă sens vieții și scot în evidență sentimente și amintiri vesele sau chiar triste.

Aromele din camera și sănătatea

Oamenii au o relație milenară cu aromele și parfumurile. Conform descoperirilor, o gamă mare de uleiuri esentiale au fost folosite încă de acum 7000 de ani! Folosirea uleiurilor esențiale obținute din plante și din diverse alte surse stau la baza aromaterapiei de azi. Uleiuri esentiale e-palosanto.com folosite în aromaterapie constituie de fapt cele mai pure materii prime pentru parfumuri. Uleiurile esențiale evaporate în încăperi prin difuzoare primitive erau inhalate de oameni pentru diverse scopuri, inclusiv în scopuri religioase. Aceste arome pot fi considerate strămoșii parfumurilor de cameră de azi.

Parfumul de cameră în istorie

Regiunile care au fost considerate cândva leagănul civilizației nu erau țările occidentale, ci țări din Asia și Egiptul. Egiptul, de fapt, a fost una dintre cele „cele mai inovatoare” țări în multe domenii, inclusiv în ceea ce privește aromaterapia. Egiptenii obișnuia să ardă tămâie și să o ofere zeilor în care credeau. Semnificațiile erau foarte profunde. Se credea că tămâia alungă spiritele rele. Preoții foloseau uneori tămâia pe care o obțineau numai din rășini,  ierburi și mirodenii. Mierea, fructele, florilele și  rășina care se scurgea de pe marginile copacilor erau uneori fierte și alteori uscate și transformate în paste.

În religia islamică, parfumul este un element sinonim cu curățenia. Parfumul are un rol important în această lume. Din acest motiv, oferirea unui parfum a jucat un rol foarte important în Imperiul Otoman, de exemplu. Unul din parfumurile importante în această cultură a fost cel de trandafir.

Uleiurile esențiale pentru parfumarea camerei astăzi

Parfumul de cameră ajută să ne activăm sufletul și să trăim sentimente diferite. Să vedem ce parfumuri de camera puteți folosi acasă și la birou pentru a va simți excelent:

Ulei esențial de lavandă – reduce anxietatea și ajută la eliminarea stresului. Se știe că levănțica conține multe substanțe sedative, iar aceste substanțe ne afectează simțurile rapid. Lavanda pe care o alegeți ca parfum de cameră vă poate relaxa în scurt timp, vă poate calma și vă poate face să cădeți într-un somn liniștit. Acest efect este mai rapid la persoanele care cunosc importanța mirosurilor în viață, pentru că sunt mai pregătite să simtă aromă și să se bucure de ea.

Ulei esențial de căpșuni – vă luminează sufletul și vă aduce fericire. Căpșunile vestesc primăvara, de aceea parfumul de căpșuni este perfect ca parfum de cameră. Dar aroma căpșunilor crește și concentrarea și activează hormonii fericirii. 

Ulei esențial de Mango – este din ce în ce mai popular și preferat printre parfumurile de cameră. Acest fruct tropical delicios aduce căldura climatelor tropicale în locurile unde stăm. Acest parfum ușor și plăcut, cu efect de citrice, vine în casă sau birou cu un efect calmant care relaxează chiar și cei mai încordați mușchi. Dacă alegeți mango ca parfum de cameră, veți experimenta o liniște deosebită. Mirosul de mango facilitează concentrarea.

Parfum pentru dormitor

Somnul este o activitate foarte importantă în care corpul nostru, care funcționează pe tot parcursul zilei, se odihnește și acumulează energie pentru ziua următoare. Pentru a îmbunătăți calitatea somnului, alegeți un parfum de lavandă, mușețel sau lemn de santal care favorizează somnul și relaxarea. Pentru o senzație mai romantică, alegeți uleiuri esențiale de ylang ylang, iasomie sau trandafir.

Parfum de cameră ideal pentru birou

Biroul este un loc în care ar trebui să stați mereu treaz și concentrat. Recomandarea noastră pentru tipurile de parfumuri de cameră care trebuie folosite sunt aromele marine sau cele pe baza de citrice. Există cercetări care arată că parfumul de citrice stimulează performanța cognitivă și energia.

Parfum pentru camera de zi

Mirosul locului în care veți găsi liniște, odihnă, distracție este desigur foarte important. Mirosurile de lavandă, vanilie, lemn de cedru sau lemn de santal pot transformă aerul din livinguri. 

Alegerea unui parfum pentru baie

Un parfum proaspăt și liniștitor poate fi ideal pentru baie. Mirosurile de citrice se potrivesc foarte bine și băilor. Efectul relaxant al lavandei poate fi, de asemenea, foarte benefic pentru această încăpere.

Când alegeți uleiurile esențiale și parfumurile pentru încăperi, desigur, luați în considerare gusturile altor persoane cu care locuiți sau lucrați. Un parfum de cameră care funcționează grozav pentru dumneavoastră poate să nu aibă același efect pentru ceilalți. Când găsiți o cale de mijloc și ajungeți la un parfum de cameră care îi face pe toți fericiți în același timp, vă veți bucură mai mult de aromele uleiurilor esențiale și de efectele lor.