Lunile de vară au un efect benefic asupra bunăstării tale trupești și emoționale, întrucât expunerea la soare crește producția de vitamina D și a serotoninei, care combat simptomele asociate cu tulburările afective sezoniere, anxietatea și depresia. Sezonul călduros nu doar că îți oferă confort mintal, dar te poate bucura și cu un bronz sănătos și piele catifelată, scăldată de razele soarelui. Cu toate acestea, vara este bine cunoscută pentru efectele mai puțin favorabile pe care le poate avea asupra tenului tău. Deshidratarea și excesul de sebum sunt printre problemele comune cu care se confruntă o mare parte dintre femei. Totuși, există câteva metode prin care îți poți recăpăta vitalitatea și strălucirea la care visezi.

Căldura și lumina soarelui au proprietăți magice asupra corpului tău, însă, dacă îți dorești să te simți divin în propria piele, atunci este momentul să te interesezi care produse ți-ar putea oferi statutul de zeiță estivală:

Produsele de îngrijire facială

Soarele deține însușiri miraculoase, însă, nu trebuie să uiți și de riscurile pe care le implică expunerea îndelungată și fără protecție la el. Băile de soare și ieșirile în aer liber trebuie făcute cu precauție și doar după ce ai luat toate măsurile preventive. Dermatologii recomandă o rutină de îngrijire specială în perioada verii, care să se concentreze pe hidratarea tenului, întrucât acesta se poate deshidrata din cauza temperaturilor foarte ridicate. Pașii de bază pentru o îngrijire facială optimă sunt:

  1. Spălarea feței cu ajutorul unui cleanser hidratant. Masează-ți în special zona T (frunte, nas și bărbie), fără să aplici prea multă presiune, iar pe urmă clătește-ți delicat chipul și șterge-l prin tamponare cu un prosop moale, pentru a absorbi apa. Evită frecarea feței, deoarece îți poate irita tenul.
  2. Aplică seruri și tonere, în funcție de perioada zilei în care te afli. Dimineața sunt recomandate tratamentele cu vitamina C, întrucât ajută la sinteza colagenului endogen, care acționează ca o barieră de protecție împotriva factorilor externi. Seara, sunt indicate serurile hidratante.
  3. Utilizează, la final, creme hidratante și nu uita de crema cu SPF, fără de care rutina de dimineață este incompletă.

Un ten atent îngrijit nu doar că reduce riscurile apariției acneei, a petelor pigmentare și a iritațiilor, dar, de asemenea, îți va crește stima de sine.

Parfumurile

Pe lângă faptul că parfumurile sunt o expresie a personalității tale, acestea acționează precum un afrodisiac, datorită notelor și aromelor pe care le conțin. Folosind un parfum, te poți face remarcată și poți oferi o primă impresie bună. Anumite note de parfum pot avea diferite efecte asupra celor din apropierea ta, precum reducerea stresului și anxietății. Printre ingredientele preferate ale bărbaților se numără vanilia, lemnul de santal, iasomia și lavanda. 

Vrei să te simți ca o femme fatale? Atunci s-ar putea să te intereseze parfumurile cu arome bogate de ylang-ylang, precum parfumul Paco Rabanne Olympea Solar Intense sau Olympea Blossom, deoarece are efect afrodisiac. Îți dorești un parfum proaspăt și dulce, perfect pentru a-ți accentua feminitatea? Ai putea opta pentru un parfum Victoria’s Secret din colecția Bombshell, care este îndrăzneț și senzual. 

Produsele de make-up

Cercetătorii au descoperit un fenomen psihologic uimitor, numit „efectul rujului” – și nu vorbim despre cel cu impact economic -, care confirmă că purtarea machiajului poate stimula percepția pozitivă despre sine însuși, îl poate ajuta să se simtă și arate mult mai atractiv din punct de vedere fizic și are, în general, un impact benefic asupra atitudinii și personalității. Perioada pandemică a schimbat mentalitatea multora despre importanța modului în care te machiezi și te îmbraci, iar cum marea majoritate a persoanelor practică telemunca, e de la sine înțeles că nu se mai oferă la fel de multă atenție acestor aspecte ce țin de înfățișare. Cu toate acestea, este demonstrat științific că aplicarea unui strugurel de buze și a unui strat de mascara îți poate schimba starea de spirit în mod pozitiv. 

În perioada verii, probabil vei întâmpina dificultăți în legătură cu aplicarea produselor de machiaj, întrucât tenul tău poate suferi din cauza deshidratării sau a excesului de sebum. Este indicat să identifici tipul tău de piele și să alegi doar produsele de make-up potrivite ție. Trendurile verii se concentrează mai ales pe naturalețe și evidențierea trăsăturilor, așa că te poți limita la un fond de ten hidratant sau o pudră mată, un luciu de buze strălucitor și un rimel negru sau maro, pentru a nu-ți încărca tenul. 

Sursă foto: Unsplash