Horia Vîrlan, unul dintre cei mai carismatici și pricepuți chefi din țara noastră, propune delicioase preparate tradiționale reinventate, cu produse din carne de la Vascar, producător de mezeluri, specialități din carne, conserve, semipreparate și carne fresh din Vaslui.

Vlad Ciuburciu, care conduce compania Vascar din anul 2017, spune că „ingredientul” principal al preparatelor din carne, dar și al rețetelor create de chef Vârlan, este pasiunea pentru mâncare, pusă în slujba românilor. 

„Nu putem excela în niciun domeniu dacă nu există pasiune. La Vascar, lucrăm cu cele mai moderne tehnologii, realizăm cele mai bune rețete, însă secretul mâncării gustoase este să o prepari cu suflet. Acesta este, cu siguranță, cel mai important ‘ingredient’ pe care îl folosim zilnic, în fiecare preparat”, spune Directorul General al companiei care prosperă pe această piață extrem de competitivă încă din anul 1984.

Vlad Ciuburciu (Vascar) este completat de chef Horia Vârlan: „De-a lungul anilor, am gătit în bucătării cu specific internațional, bazate în special pe ‘la cuisine francaise’, însă tot bucătăria noastră românească mi-a rămas cel mai aproape de suflet. Tocmai de aceea, o promovez și pot garanta pentru produsele tradiționale marca Vascar, care mi-au atras atenția prin gustul fin și ingredientele de calitate”. Fără alte introduceri, iată în continuare ingredientele folosite pentru reinterpretarea preparatelor tradiționale românești (rețetele complete sunt disponibile pe site-ul companiei, www.vascar.ro).

Mușchi file țărănesc în sos fin de ciuperci de pădure și ierburi aromate, cu piure de cartofi și sote de praz

Ingrediente: mușchi file țărănesc de la Moldova în Bucate (cel de-al doilea brand Vascar), ciuperci de pădure, ceapă, morcovi, praz, pătrunjel, usturoi, vin alb sec, supă de pasăre/vită, salvie, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare, piper negru, cartofi, unt;

Piept de pui umplut cu salam Victoria și mozzarella, în sos de roșii

Ingrediente: fileuri din piept de pui, salam Victoria de la Moldova în Bucate, roșii cuburi în bulion, ceapă, căței de usturoi, pătrunjel, ulei de floarea soarelui, brânză mozzarella răzuită, sare și piper negru măcinat;

Ciolan de purcel în sos fin de ciuperci de pădure și ierburi aromate

Ingrediente: ciolan de purcel dezosat de la Moldova în Bucate, ciuperci de pădure, ceapă, morcov, praz, căței de usturoi, vin alb sec, supă de pasăre/vită, salvie, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare, piper.

Compania Vascar, fondată în anul 1984 sub numele de Industria Cărnii Vaslui, este în prezent unul dintre principalii angajatori din regiunea Moldovei (fabrica are peste 400 de angajați) și unul dintre principalii contributori la bugetul local (peste 8 milioane de euro plăți la bugetul de stat în ultimii 5 ani). Vascar a raportat venituri de 22,8 milioane de euro la finalul anului 2020, o creștere de 13 procente față de anul anterior.