Așadar, fie că ești florist profesionist sau doar un iubitor al florilor care dorește să ofere un cadou special, un ambalaj bine ales poate face diferența. În rândurile ce urmează vrem să discutăm puțin despre ambalajele pentru flori. Dorim să îți oferim informații prețioase despre cum să le utilizezi corect pentru a impresiona de fiecare dată destinatarii.

Ce ambalaje poți folosi atunci când vrei să oferi flori?

  1. Cutii pentru flori

Cutiile pentru flori sunt cele mai populare tipuri de ambalaje pentru flori. Acestea oferă o protecție sporită și permit ca transportul să fie realizat în siguranță. Există diversitate impresionantă la capitolul materiale folosite la confecționarea cutiilor pentru flori. Vorbim în principal despre carton tare, însă există și variante mai elegante, cum ar fi lemnul sau plasticul transparent.

În funcție de persoana căreia urmează să îi oferi florile, poți alege o cutie simplă sau una decorată cu modele și culori atrăgătoare. Mai mult decât atât, poți adăuga panglici și etichete personalizate pentru a face cutia pentru flori să arate și mai specială.

  1. Celofan pentru flori

Celofanul este un alt tip extrem de popular din seria ambalaje pentru flori. El oferă o prezentare elegantă florilor și permite admirarea acestora în întregime. În funcție de preferințe, poți opta pentru celofan transparent sau în diverse culori.

Atenție însă! Fii foarte atent atunci când alegi celofanul colorat. Acesta trebuie să se potrivească cu nuanța florilor pe care urmează să le faci cadou. Și aici poți adăuga panglici și etichete personalizate pentru a da un plus de unicitate buchetului. Ai nevoie doar de puțină imaginație.

  1. Cutii transparente sau vaze

Cutiile transparente sunt un alt tip de ambalaj pentru flori care te va ajuta să transformi orice buchet banal într-unul deosebit. Cât despre vaze, acestea te ajută să creezi o prezentare spectaculoasă. Ține minte că destinatarul poate refolosi vaza atunci când florile pe care i le-ai oferit s-au ofilit. Așadar, cel puțin o parte din cadou va dăinui veșnic și îi va aduce destinatarului mereu aminte de tine. 

  1. Ambalajele pentru flori eco-friendly

Trăim în era în care mediului înconjurător i se oferă în sfârșit atenția cuvenită. Așadar, ambalajele eco-friendly pentru flori sunt cât se poate de populare. Există o mulțime de producători, chiar și pe piața din România, care folosesc materiale reciclabile sau biodegradabile pentru ambalarea florilor. 

În rândurile ce urmează îți vom prezenta câteva tipuri de ambalaje pentru flori eco-friendly extrem de la modă în zilele noastre. Așadar, poți alege:

  • pungile de hârtie kraft

Aceste pungi de hârtie sunt create din materiale reciclabile și biodegradabile. Cea mai interesantă parte în ceea ce le primește este că pot fi personalizate prin ștampilare sau imprimare cu logo-ul sau mesajul dorit. De asemenea, poți adăuga o panglică sau o sfoară de bumbac pentru un aspect mai rustic și bineînțeles mai unic.

  • cutiile din carton reciclat

Când vine vorba de cutiile din carton reciclat, trebuie să știi că sunt cât se poate de elegante, mai ales dacă le folosești sub formă clasică, adică nevopsite. Bineînțeles, dacă știi că persoana căreia urmează să îi oferi florile preferă o culoare anume, vopseaua ecologică este cea de care ai nevoie pentru a da culoare unei astfel de cutii.

Este recomandat, pentru a proteja florile, să adaugi în interiorul cutiei cu strat de hârtie de mătase sau hârtie creponată. 

  • ambalaje din materiale organice

Vrei să oferi un cadou cu totul și cu totul unic? Înlocuiește ambalajele tradiționale pentru flori cu cele din materiale organice, cum ar fi frunzele sau fructele uscate. De exemplu, poți utiliza frunze mari de palmier sau de bananier pentru a crea un bol natural în care să așezi florile. Nu doar că întreg cadoul este ecologic, ci are și un aspect cât se poate de autentic.

Așadar, atunci când alegi ambalajul pentru florile pe care urmează să le faci cadou, nu te gândi doar la gradul de protecție pe care îl oferă. Aspectul este întotdeauna cel care face diferența, așa că asigură-te că acesta se potrivește cu stilul și personalitatea persoanei vizate.