Află, așadar, tot ce trebuie să știi despre unghiile în gel: care sunt beneficiile, diferența față de alte tipuri de unghii vopsite, cum le faci acasă cu gel si multe altele.

Ce avantaje, dar și ce dezavantaje au ele ?

Există multe argumentele pro și contra, iar acest articol te poate ajută să îți clarifici îndoielile. Iată argumentele pro și contra purtării unghiilor făcute astfel:

– Unghiile în gel seamănă mai mult cu cele acrilicele decât cu alte tipuri de unghii vopsite cu ojă.

– Unghiile în gel, ca și unghiile acrilice, acoperă toată unghia, iar această nu se “aerisește”. Ai grijă la apariția infecțiilor fungice pe unghii.

– Unghiile în gel se aplică simplu și o putem face singure dacă avem ustensilele necesare, precum cele de la https://www.hotnails.ro/ și priceperea necesară. 

Ce trebuie făcut pentru a le îngriji ?

Este un lucru natural ca unghiile să crească și se va vedea diferența dintre gel și natural. În această situație va fi necesar să pilim suprafața, astfel încât să nu fie prea vizibilă. Trebuie să știi că gelul rezistă 2 săptămâni, în timp ce acrilul poate sta pe unghia ta chiar și 6 luni.

De asemenea, trebuie să fii atentă la proceduri, cât și la produsele ce au compuși chimici ce sunt folosiți pentru unghiile în gel. Indiferent că vorbim despre unghii sau orice altceva, abuzul nu este bun. Este și cazul aici, cu aceste substanțe ce pot fi periculoase.

Când alege să aplicăm gel, degetele trebuie să stea sub o lampă UV și cu siguranță nu este recomandat să expui mâinile des la așa ceva. Știm cu toții ce înseamnă expunerea la raze UV. Da, crește riscul de a face cancer de piele, cancer care are una din cele mai mici rate de supraviețuire. Razele UV, dacă sunt folosite prea mult, sunt mult prea dăunătoare. 

Cu toate acestea, chiar dacă este destul de evident că unghiile în gel sunt foarte frumoase, nu trebuie să faci un abuz. Pe termen lung poți experimenta adevărate neplăceri. Trebuie să faci această procedura doar din când în când.

Kitul pentru unghii cu gel …

Vrei să îți faci singură unghiile acasă și să economisești bani? Poate că te pricepi însă știi ce îți lipsește? Un kit echipat cu tot ceea ce trebuie. Ojele pe care le găsești în orice magazin nu sunt bune, pilele obișnuite nu sunt bune și trebuie să ai ojă specială. Astfel că, ia notițe și vezi ce anume te poate ajută să ai mini-salonul tău de unghii cu gel:

Lampă: Este un must-have pentru unghiile cu gel. Ar trebui să cumperi o lampă mai scumpă și cu o anumită putere. Doar așa poți să ai unghii în gel frumoase. 

Pilă: Pila de unghii pentru gel nu seamănă cu pilele obișnuite pe care le folosim atunci când ne întreținem manichiura. Unghiile în gel au nevoie de anumite pile. Magazinele de specialitate îți pot pune la dispoziție anumite pile din mai multe metale. Întreabă un profesionist despre ce pilă de unghii este mai bună. 

Gel pentru unghii: Degeaba ai toate cele de mai sus dacă nu ai gelul pentru unghii. Este ca și cum ai merge la vânătoare cu o pușcă fără alice. Gelurile trebuie alese cu atenție și îți recomandăm să investești în geluri de calitate deosebită. Există două tipuri de gel pentru unghii: 

1. Gel ce îl poți utiliza fără a folosi o lampă: este un gel care se usucă foarte repede și care nu necesită o asemenea lampa. Însă să știi că nu vei avea gelul pentru prea mult timp pe unghiile tale. 

2.Gel de unghii ce folosește lampa: folosindu-l, vei avea unghii mai rezistente. Nu va trebui să le refaci des și aspectul va fi unul de salon.

Vrei să îți faci manichiura în gel singură? Ei bine, tocmai ai cumpărat kit-ul pe care ți l-am descris mai sus. Însă mai ai nevoie și de îndemânare. Trebuie să exersezi și să iei pe rând câteva măsuri înainte de a aplică gelul.

Astfel taie unghiile, pilește-le și lustruiește bine suprafața cu o pilă mai groasă și după cu o pilă mai moale. Îndepărtează reziduurile cu o periuță specială. Separă cuticulele folosind un baton de manichiură. Cu o pensulă specială pentru unghii, aplică delicat un strat de gel pe fiecare unghie în parte.

Mâinile tale trebuie să stea sub lampa UV. Ai grijă, nu mai mult de câteva minute! Unghiile nu vor fi netede, ci lipicioase după ce le scoți din lampă. Cu o dischetă se va îndepărta acel strat deranjant și unghiile vor fi frumoase. 

Mai este necesar încă un rând de gel și încă o rundă de lampa UV. Poți să pui chiar mai multe straturi până vei obține dimensiunea, sau mai bine zis, grosimea pe care o dorești. 

Poți să desenezi sau să aplici diferite decorațiuni, după pofta inimii. Dacă faci asta, mai trebuie să aplici un strat de lac și să bagi mâinile sub lampă o ultimă dată. La final, nu uita că este nevoie de un anumit gel numit gel etanșant. Poți să folosești, după ce unghiile sunt gata, un ulei pentru a hidrata mâinile și unghiile. Acum ai cele mai frumoase unghii din lume, făcute de tine!