O aplicare îți poate oferi până la 8 săptămâni de gene lungi și arcuite

Dacă aplicarea se face în mod corect, folosind extensii de calitate, rezultatul poate dura până la 8 săptămâni. Un tehnician specializat în aplicarea extensiilor de gene te poate ajuta să obții un look ce îți evidențiază trăsăturile și îți asigură o purtare îndelungată. Desigur, există mai mulți factori care influențează durata extensiilor de gene, printre care:

  • Ciclul natural de creștere și cădere a genelor naturale – extensiile se aplică pe genele naturale, la baza acestora, astfel încât ritmul de creștere va influența aspectul final. Acest ritm poate fluctua, însă, de la persoană la persoană, astfel încât și durata extensiilor tale poate varia;
  • Tipul de adeziv utilizat – un adeziv de calitate superioară poate prelungi durata de viață a extensiilor de gene. În plus, unii adezivi sunt special concepuți pentru a rezista la umiditate, ceea ce poate fi util dacă ai un stil de viață activ;
  • Calitatea extensiilor – extensiile de gene de calitate superioară, realizate din materiale rezistente, de înaltă performanță, tind să dureze mai mult decât cele de calitate medie sau inferioară;
  • Tehnica de aplicare – pentru ca extensiile să aibă o durată de viață cât mai lungă, acestea trebuie să fie plasate cât mai aproape de baza genelor, fără a atinge însă linia pleoapei;
  • Stilul tău de viață – dacă petreci mult timp în apă sau în condiții de umiditate crescută, îți atingi ochii des sau folosești produse de machiaj pe bază de ulei, durata de viață a extensiilor tale se poate reduce.

Există o varietate largă de tipuri, forme și culori de extensii

Una dintre cele mai atractive caracteristici ale extensiilor de gene este varietatea largă de tipuri, forme și culori disponibile. Acestea îți permit să îți personalizezi look-ul în funcție de stilul dorit și de trăsăturile naturale ale ochilor. Pe piață sunt disponibile diverse kituri pentru gene cu forme și curburi ce pot oferi un aspect natural sau unul bogat și dramatic.

De exemplu, curbura J conferă un efect natural, în timp ce curbura D îți permite să te bucuri de gene cu un aspect intens și ondulat. Curburile B și C sunt doar câteva dintre opțiunile intermediare. În ceea ce privește gama de culori, extensiile de gene nu se limitează la nuanțele naturale, ci pot include și culori vibrante, precum albastru, verde sau purpuriu ce pot adăuga un plus de personalitate look-ului tău. Există variante numeroase și în ceea ce privește volumul extensiilor de gene. Acesta pornește de la varianta 1D, ce include un singur fir, și poate ajunge până la variante cu 8, 10 sau 12 fire.

Întreținerea se face la perioade regulate

Pentru a menține aspectul impecabil al extensiilor de gene, sunt recomandate retușuri la intervale regulate. De regulă, întreținerea se face la fiecare 2-3 săptămâni și presupune aplicarea de noi extensii pentru a păstra volumul și lungimea dorite. Retușurile sunt o etapă importantă în procesul de întreținere a extensiilor de gene, iar vizitele regulate la salon vor contribui la menținerea integrității și aspectului genelor tale. Curățarea zilnică a extensiilor de gene este, de asemenea, un pas esențial. Pentru a preveni acumularea de impurități și dezvoltarea bacteriilor, este recomandat să folosești un demachiant fără ulei și o periuță moale.

Trebuie să urmezi câteva recomandări după aplicare

Imediat după aplicarea extensiilor de gene, va trebui să urmezi câteva recomandări pentru ca extensiile tale să dureze cât mai mult. În primul rând, se recomandă să eviți contactul cu apa pentru primele 24 de ore, astfel încât adezivul să se usuce complet și să asigure o legătură puternică între extensii și genele naturale.

Evită să aplici produse cosmetice pe bază de ulei în zona ochilor, deoarece acestea pot slăbi adezivul și pot duce la desprinderea extensiilor. În schimb, optează pentru produse pe bază de apă sau spume de îngrijire a extensiilor de gene. De asemenea, încearcă să dormi pe spate sau pe o parte și să nu aplici foarte multă presiune pe gene în timpul somnului.

În concluzie, extensiile de gene pot oferi un aspect spectaculos pentru o perioadă îndelungată, dacă urmezi câteva sfaturi de îngrijire. Nu uita să optezi întotdeauna pentru aplicarea unor produse de calitate și să ceri sfatul specialistului dacă ai nevoie!