Prin urmare, te gândești la o mărire a sânilor sau un lifting de sâni și acum ai dori să știi dacă toate măririle de sâni sau corecțiile chirurgicale ale sânilor necesită întotdeauna o schimbare a implantului ca o operație ulterioară.

În cele ce urmează, vom fi bucuroși să răspundem la cele mai importante întrebări despre chirurgia sânilor și înlocuirea implantului.

Tot ce trebuie să știi despre operația de mărire a sânilor și schimbarea implantului

Când te ocupi de subiectul măririi sânilor, inevitabil apar multe întrebări: după fiecare mărire a sânilor, trebuie efectuată o a doua operație la sâni pentru a schimba implantul?

Cât timp poate rămâne de obicei un implant mamar în organism? Poate fi necesară schimbarea implantului și din motive de sănătate? Cum funcționează de fapt schimbarea implantului? În acest articol  vei afla tot ce trebuie să știi despre operația la sân și consecințele acesteia. 

Ce trebuie neapărat să știți despre schimbarea implanturilor

Efectele procesului natural de îmbătrânire pot afecta forma și dimensiunea sânilor tăi. Pielea și țesutul mamar devin mai puțin elastice în timp. Modificările greutății corporale din cauza creșterii și scăderii în greutate, de exemplu după o dietă, o sarcină sau o boală, pot duce, de asemenea, la sâni lăsați.

În acest caz, mărirea sânilor cu implanturi te poate ajuta să recapeți o formă estetică a sânilor și o dimensiune frumoasă a sânilor. Poți selecta implanturile mamare în mod individual, în funcție de ideile personale în ceea ce privește forma, dimensiunea și materialul de obturație.

Cum se schimbă implantul la a doua operație la sân?

Schimbarea implantului este necesară doar dacă implantul mamar existent a dus la complicații precum fibroza capsulară sau dacă dorești să modifici forma și dimensiunea sânilor. Înlocuirea implanturilor este similară cu o mărire a sânilor cu implanturi.

Durata tratamentului este de obicei puțin mai scurtă decât intervenția chirurgicală în care a fost plasat implantul pentru prima dată și se face sub anestezie generală. La început, chirurgul face o incizie fină pe sân pentru a îndepărta implantul existent intact și fără a deteriora țesutul. De obicei și de preferință, aceasta se face în același loc în care a fost plasat anterior implantul în sân.

În acest fel, înlocuirea implanturilor mamare nu provoacă cicatrici suplimentare. Noul implant este apoi poziționat în „buzunarul de implant” care a fost deja pregătit, acest lucru împiedicând alunecarea implantului. Nu contează dacă implantul este din silicon, ser fiziologic sau gel. Dacă implantul este schimbat ca parte a unui lifting de sâni, excesul de piele este mai întâi redus. După ce schimbul de implant este complet, incizia este cusută și sânul tratat este prevăzut cu un bandaj de susținere.

Cât durează recuperarea după operația de schimbare a implantului?

Pentru o îngrijire ulterioară optimă, ar trebui să îți vizitezi medicul pentru patru până la șase întâlniri. Ești aptă pentru viața de zi cu zi după doar o săptămână de odihnă. Poți relua activitățile sportive la aproximativ șase săptămâni după procedură. Şederea medie în clinică pentru aceste operaţii cosmetice este de o noapte pentru observaţie.

Cât timp pot rămâne implanturile mamare în organism?

Implanturile de înaltă calitate și certificate rămân de obicei în sân timp de 10 până la 15 ani după prima operație la sân. De obicei, după câțiva ani, este necesară o operație de urmărire pentru a păstra aspectul estetic al sânilor mai mult timp.

 În cele mai multe cazuri, implanturile mamare sunt înlocuite din motive estetice. Datorită naturii lor, implanturile ar putea rămâne în organism pentru o perioadă mai lungă de timp. 

Este posibil să schimbi implanturile mamare în orice moment?

În cazul în care idealul tău personal de frumusețe se schimbă și dorești să faci din nou o corecție a sânilor din motive estetice după o mărire inițială a sânilor sau un lifting de sâni, implantul poate fi schimbat cu siguranță.

Într-o operație ulterioară a sânilor, implanturile pot fi apoi ajustate în formă și dimensiune în funcție de dorințele individuale. În acest caz, trebuie să ai în vedere că înlocuirea implantului este o altă procedură chirurgicală sub anestezie generală.

Schimbarea implanturilor din motive medicale?

Da, o schimbare a implantului poate fi necesară în cazuri individuale din motive de sănătate. De exemplu, dacă o îngroșare a capsulei de țesut conjunctiv, așa-numita fibroză capsulară, urmează să fie eliminată. Datorită calității îmbunătățite continuu a implanturilor, numărul cazurilor de fibroză capsulară a fost redus constant în ultimii ani. 

Poți corecta o primă operație nereușită?

Pentru a corecta o operație la sân nereușită de către un chirurg estetician mai puțin experimentat sau pentru a schimba implanturi mamare de calitate inferioară de la generații mai vechi, poate fi necesară schimbarea implanturilor înainte de expirarea termenului de valabilitate real al implanturilor.

Mai ales dacă ai avut implanturi PIP introduse la momentul respectiv, cu siguranță ar trebui să le schimbi. În acest caz, specialiștii noștri vor fi bucuroși să îți ofere informații detaliate despre motivele acestei modificări recomandabile.Pentru mai multe detalii despre augmentarea mamară îl puteţi contacta pe Dr. Maximilian Muntean la [email protected]

Sursa foto: unsplash.com