În ultimii ani, manichiura cu gel a fost una dintre cele mai utilizate tehnici de înfrumusețare a unghiilor. Și nu putem vorbi despre trendurile noului sezon, fără să le acordăm atenția cuvenită gelurilor No File. Acum, mai mult ca niciodată, nu putem subestima eficiența tehnicii fără pilire și a gelurilor, devenită soluția salvatoare pentru a avea unghii frumoase, sănătoase și rezistente. În plus, putem jongla cu tot felul de nuanțe și modele, într-un continuu exercițiu de creativitate și autenticitate.

Despre manichiura cu gel

Unghiile cu gel au apărut pentru prima dată în Statele Unite ale Americii, prin anii 50. Cel care a inventat această tehnică a fost Fred Slack, medic stomatolog. Ideea i-a venit se pare, după ce în timpul unei intervenții stomatologice și-a rupt o unghie și a încercat apoi să își construiască una nouă, folosind acryl. El a reușit în acest fel să scape de durerea provocată de ruperea unghiei și să-i ofere acesteia un aspect cât mai natural. Au urmat apoi cercetări de construcție a unghiilor false, iar în anii următori au apărut tot felul de tehnici de modelare a unghiilor. Gelul pentru construcția unghiilor false a apărut în ultimii 20 de ani, iar aplicarea lui s-a dovedit a fi mai ușoară decât cea a acryl-ului.

Ce reprezintă tehnica fără pilire

Gelurile No File sunt geluri de construcție special dezvoltate pentru tehnica fără pilire și pentru întreținerea rapidă a unghiilor scurte. Este o tehnică rapidă de salon care cuprinde atât construcția, cât și protecția unghiei, realizându-se prin pilire minimă.

Printre avantajele acestui tip de manichiură se numără, în primul rând, rezistența! Dacă o manichiură obișnuită va rezista o săptămână sau două, manichiura cu gel durează până la o lună de zile. Un alt avantaj pe care îl au unghiile cu gel este uscarea rapidă și menținerea luciului. Oja cu gel nu necesită timp îndelungat de uscare, însă necesită polimerizare în lampa LED sau UV timp de 60 sau 90 de secunde, în funcție de puterea aparatului. În plus, spre deosebire de oja clasică, gelul UV sau oja semipermanentă își vor păstra luciul în timp.

Cupio Magic nails (2)SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Modele de geluri de la Cupio- întotdeauna o alegere bună

Cupio vine în atenția doamnelor cu o colecție întreagă de geluri UV destinate tehnicii fără pilire.

No File Builder Gel  este unul dintre produsele de manichiură dezvoltate pentru tehnica fără pilire și pentru întreținerea rapidă a unghiilor scurte. Cu ajutorul lui, unghia poate să fie construită cu ușurință și va avea o rezistență de până la 5-6 săptămâni. Asemeni celorlalte geluri pentru tehnica fără pilire, No File Builder Gel are densitate mai scăzută, ceea ce înseamnă că se va nivela perfect pe suprafața unghiei. În plus, gelul are o aderență incredibilă, spun specialiștii, iar unghiile nu se vor rupe sau dezlipi.

Pe lângă gelurile No File, în colecția brandului românesc Cupio se regăsesc și alte tipuri de geluri pentru prelungirea și consolidarea unghiilor. Spre exemplu, gelurile de modelare pentru unghii de la Cupio pot fi folosite pentru construcția unghiilor pe șablon, dar și ca baze pentru  realizarea manichiurii de tip BabyBoomer sau French. Sunt disponibile în variate nuanțe naturale, astfel încât pot fi purtate pe unghii ca atare sau pot fi acoperite de straturi de culori diverse, în funcție de preferințele fiecărei femei.

Este surprinzător cât de simplu poți avea o manichiură perfectă și rezistentă, nu-i așa?!