Bichon Maltez

Vioi si plini de afectiune, bichonul maltez face parte din rasele de caini mici si este un excellent companion pentru femei. Este o rasa prietenoasa, cu o blana alba, frumoasa care nu naparleste foarte mult, fiind considerati caini hipoalergenici. Aceasta rasa este una dintre cele mai vechi din lume, stramosii lor fiind prezenti in numeroase picture renascentiste alaturi de doamne ale epocii. Foarte afectuosi din fire, bichonii maltezi sunt alegerea perfecta pentru o femeia care isi doreste alaturi un companion. 

Shih tzu

Daca iti doresti o rasa mica de caini iubitoare si jucausa, un caine din ras Shih tzu este alegerea perfecta pentru tine! Plini de afectiune si iubire, acestia adora sa stea in preajma proprietarului sau si sa petreaca mult timp impreuna. Inteligenti, activi si cu o blana de invidiat, acesti caini de talie mica au o speranta de viata de 11 pana la 16 ani, necesita putina activitate fizica si sunt companionul perfect pentru femeile care isi doresc alaturi un animal de companie pentru familie.

Cavalier King Charles Spaniel

Dupa cum ii spune si numele, Cavalier King Charles Spaniel este un caine mic, dar neinfricat. Veseli si prietenosi din fire, acesti caini sunt excelenti pentru familiile iubitoare de animale! Necesita o toaletare moderata, le plac plimbarile alaturi de cei dragi, iar aspectul denota gratie si delicate. Desi, aceasta rasa a fost oficial recunoscuta abia in anul 1945, natura lor prietenoasa i-a facut indragiti instantaneu, fiind o alegere din ce in ce mai populara in zilele noastre.

Japanese Spitz

Activi, plini de veselie si voie buna, dar si inteligenti, rasa de caini mici Japanese Spitz este perfecta pentru o femeie energica. Aceasta rasa are nevoie de multa miscare pentru a isi consuma energia, de o toaletare intense pentru a ii straluci blana la tot pasul. Speranta medie de viata este de 10-16 ani, asadar iti vor fi alaturi o perioada indelungata de timp. 

Pomeranian

Pomeranianul, cunoscut si sub denumirea de “Toy Spitz” este cea mai mica varianta a rasei German Spitz. Un companion loial si iubitor inca din secoulul al 19-lea, aceasta rasa de caini de talie mica este renumita pentru blana sa frumoasa si deasa. Alerti, protectori si foarte prietenosi, cainii din rasa Pomeranian sunt excelenti pentru femei si pentru familii cu copii.

Rasa Europeana sau metisii

Din pacate, de-a lungul anilor, numarul cainilor abandonati este in continua crestere. Indiferent daca vorbim despre caini de talie mica, medie sau mare, aceste suflete ofera la fel de multa iubire ca orice alta rasa. Daca esti in cautarea unui caine loial, o varianta buna pentru tine este si adoptarea unui caine din adapost.

Acestea sunt doar cateva exemple de caini de talie mica care sa iti fie alaturi. Documenteaza-te si alege o rasa de caine in functie de ceea ce ii poti oferi!