Lumina distruge foliculii de păr

Cel mai utilizat și cunoscut tratament cosmetic cu IPL este epilarea. Rezultatele sunt practic definitive, iar eventuala regenerare a firelor de păr este foarte redusă și se produce după  intervale mari de timp de la ultima ședință de tratament. Pentru obținerea acestor rezultate, se folosește o gamă de lumină cu lungimea de undă adaptată pentru fiecare persoană în parte. 

Lumina intens pulsată distruge foliculii piloși prin încălzire. Ulterior, aceștia se descompun și sunt absorbiți de organism. IPL funcționează prin transmiterea energiei prin piele, la pigmenții din firul de păr, acesta fiind și principiul în baza căruia funcționează epilarea definitiva cu IPL

Tehnicianul care utilizează instrumentul va adapta intensitatea luminoasă (lungimea de undă) la nuanța pigmenților specifici ai firelor de păr, ceea ce duce, în mai multe ședințe, la distrugerea definitivă a foliculilor de păr care nu se mai pot regenera. Sunt necesare mai multe ședințe, cu perioade de pauză între ele. Procedura nu are niciun fel de efecte secundare, este nedureroasă și va fi cu atât mai eficientă cu cât pielea este mai deschisă la culoare, iar firele de păr, mai negre. 

Regenerarea pielii îmbătrânite

Terapia cosmetică cu lumină intens pulsată poate îndepărta ridurile fine și reduce amplitudinea celor de expresie, frecvent mai pronunțate. Ridurile sunt rezultatul diminuării elasticității și a capacității celulelor pielii de a reține apă, dar și al regenerării cutanate mai lente, în urma proceselor naturale de îmbătrânire și a sintezei mai reduse de colagen și elastină. Soarele și poluarea amplifică aceste fenomene. În plus, persoanele cu pielea foarte deschisă la culoare și ochii albaștri sau verzi sunt mai sensibile la acțiunea factorilor de mediu, pielea lor având mai mult de suferit.  

Pentru tratarea liniilor fine și a ridurilor de expresie se folosesc procedee de refacere a pielii, care au scopul de a acționa în toate structurile tegumentului, efectul fiind acela de a stimula producția de colagen și elastină naturale și de a accelera procesele de regenerare celulară. Prin combinare, terapia luminoasă oferă un plus substanțial de fermitate pielii și un aspect întinerit. 

Lumina intens pulsată împrospătează eficient și rapid aspectul general al pielii, estompează ridurile, crește intensitatea vascularizării cutanate, ceea ce oferă un aspect tonic. Tratamentele sunt individualizate, fiind adaptate caracteristicilor fizice ale fiecărei persoane. Terapia este nedureroasă, eficientă și duce la rezultate rapide de lungă durată.

Tratamentul acneei și petelor pigmentare

Lumina intens pulsată este utilizată ca soluție terapeutică foarte eficientă și pentru a atenua urmele lăsate de acnee, care au impact estetic negativ major. Prin adaptarea intensității luminoase și a numărului de ședințe, terapia cosmetică cu IPL pentru îndepărtarea urmelor provocate de coșuri este personalizată, fiind adaptată la caracteristicile pielii și la planul de tratament necesar pentru fiecare caz în parte. IPL este la fel de util și pentru atenuarea urmelor cicatricilor chirurgicale. 

Nu în ultimul rând, lumina intens pulsată este utilizată și pentru „ștergerea” petelor pigmentare, inclusiv a celor care apar în perioada de sarcină sau în urma leziunilor acneice vindecate, precum și a celor solare. Rezultatele sunt vizibile încă de la prima ședință, însă un tratament complet cuprinde mai multe sesiuni de terapie luminoasă. 

Tratamentele cosmetice cu IPL nu au contraindicații majore. Însă, sunt nerecomandate femeilor însărcinate și persoanelor care urmează un tratament cu medicamente care pot crește reactivitatea cutanată prin expunere la lumină, cum este cazul unor antibiotice. Totodată, este util ca după sesiunea de tratament să fie evitată expunerea la soare pentru două-trei zile. 

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Nomasvello