Dacă te-ai apucat de redecorat, iată cum îți poți transforma banala bucătărie într-un una mult mai modernă: 

1. Optează pentru o bucătărie open space: 

Dacă vrei cu adevărat ca stilul modern să fie prezent în casa ta, atunci un spațiu open space cu bucătărie și living nu trebuie să-ți lipsească. În acest fel, vei putea să petreci timp cu invitații tăi în timp ce pregătești și bunătățile, vei avea mult mai mult loc de socializare și, dacă ai copii, îi vei putea supraveghea în timp ce tu îți desfășori activitățile casnice. Însă, de menționat este faptul că singurul dezavantaj al unui astfel de aranjament este faptul că mirosul de la gătit se va răspândi și în living, însă cu ajutorul unei hote puternice, acesta poate fi combătut. 

2. Realizează-ți mobila de bucătărie la comandă

Chiar dacă poate fi puțin mai scump, să-ți realizezi mobila de bucătărie la comandă poate fi elementul care face diferența dintre o bucătărie modernă și o bucătărie clasică. Mai mult, dacă optezi pentru această variantă, vei avea posibilitatea de a-ți alege culorile pe care le dorești și de a crea exact câte spații de depozitare ai nevoie, dar vei putea și să îți ascunzi electrocasnicele mari. De asemenea, dintr-o bucătărie modernă nu trebuie să lipsească electrocasnicele moderne, de la cele mai recunoscute branduri din industrie. Spre exemplu, pe Altex.ro poți găsi numeroase modele de combină frigorifică Beko, lăzi frigorifice de la același brand și multe alte electrocasnice care îți vor transforma bucătăria într-o adevărată cameră de revistă.

3. Insulă de bucătărie

Dacă ai spațiul necesar, poți să alegi să îți pui o insulă de bucătărie. Aceasta îți va fi folositoare atunci când gătești singură sau alături de cei apropiați, dar și pentru a lua masa fără a te mai chinui să o așezi pe cea principală. 

4. Folosește-te de lumină 

Dacă îți dorești să accentuezi anumite zone ale bucătăriei tale, atunci te poți juca cu lumina. Poți pune bandă LED sub dulapurile suspendate, astfel încât să îți lumineze blaturile și în acest fel o poți folosi și când nu ai nevoie de foarte multă lumină la gătit, sau poți alege să-ți luminezi insula de bucătărie cu câteva lustre așezate fix deasupra acesteia. 

Chiar dacă bucătăria este un spațiu mai mult practic, asta nu înseamnă că nu trebuie să îi acorzi atenție în ceea ce privește modul în care este decorată. Mai mult, stilul modern îți oferă posibilitatea de a face extrem de multe lucruri și de a scoate în evidență anumite piese de mobilier, ieșind astfel din clasica bucătărie fără culoare și în care nimeni nu își dorește să petreacă foarte mult timp. 

Sursa foto: pexels.com.