Destinația aleasă poate avea valoare sentimentală pentru fericitul cuplu saupur și simplu poate fi vorba de un loc romantic cu natură deosebit de frumoasă. Costul mediu al unei astfel de nunți este greu de calculat, deorece costurile se schimbă în fiecare an. Putem de asemenea observa dorința mirilor să vină cu ceva nou, cu ceva inedit, pentru a face ziua cea mare cu atât mai memorabilă. Există o mulțime de modalități prin care cuplurile pot reinventa ceremonia tradițională de nuntă, una dintre acestea fiind organizarea nunții într-o locație inedită.

Și când vine vorba de finanțarea nunții putem observa schimbări față de modelul tradițional. Pe vremuri, părinții erau cei care finanțau nunta, mirii fiind de regulă foarte tineri. Vârsta medie a mirilor a crescut de la 21 de ani pentru femei și 24 pentru bărbați în 1990, la 30, respectiv 33 de ani în 2018. Astfel, în ziua de azi,multe cupluri aleg să își finanțeze singuri nunta, folosindu-se fie de economiile lor sau de un împrumut. Contractarea unui credit de consum pentru un astfel de eveniment este o alegere din ce în ce mai populară. Pentru a obține o imagine de ansamblu asupra creditelor disponibile puteți folosi platforma de comparare credite online Moneezy. Moneezy este 100% gratuită și foarte ușor de utilizat.

Acestea fiind spuse, în continuare vă prezentăm cele mai populare locații din Europa pentru o nuntă cu destinație:

Toscana – una dintre cele mai romantice și mistice zone ale Italiei. Toscana este cunoscută și pentru peisajele mirifice, podgorii și pentrudealurile acoperite de grâu. Combinația de castele vechi transformate în vinării, la rândul lor transformate în hoteluri constituie locul perfect pentru o nuntă de poveste.

Coasta Amalfi–supranumită și Raiul pe Pământ, un loc vizitat anual de peste 5 milione de turiști. Apă turcoaz, vegetația vibrantă și stânci impunătoare dau magie acestui loc. Coasta Amalfi este formată din 13 orașe mici, oricare fiind potrivit pentru o nuntă cu destinație. Cel mai cunoscut dintre acestea fiind Positano – o stațiune de lux, cunoscutăpentru peisajele de poveste.

Santorini – este una dintre cele mai vizitate insule din Grecia și cu siguranță cea mai fotografiată și fotogenică. Santorini este o insulă vulcanică, cu o frumusețe aparte, arhitectură fermecătoare, răsărituri și apusuri de neuitat. O nuntă în această locație cu siguranță ar fi una memorabilă.

Lacul Comolacul Como este situat în nordul Italiei și este cunoscut pentru peisajele sale dramatice, fiind înconjurat de munți. Țărmurile lacului sunt presărate cu vile luxoase, lacul Como fiind considerat o destinație de lux. Multe vedete și oameni cunoscuți au ales să își unească destinele sau să sărbătoarească  un alt eveniment important în acest loc.

Dubrovnik–supranumit și Perla Adriatică, Dubrovnik este un loc plin de contraste: ziduri uriașe de piatră, metereze medievale superbe, plaje cu pietriș și apă cristalină.

Când un cuplu optează pentru o nuntă cu destinație, sunt câteva aspecte de care trebuie să țină cont:

–          O listă de invitați mai restrânsă – alegeți prietenii și membri familiei cei mai apropiați pentru a vă însoți în acestă călătorie. O nuntă restrânsă poate avea multe avantaje, precum o atmosferă mai intimă, mai mult timp disponibil pentru fiecare invitat, familiaritate.

–          Vizitați locația înainte pentru a nu avea surprize, iar dacă hotelul/restaurantul ales nu vă poate oferi toate serviciile de care aveți nevoie (decorațiuni, tort, flori, DJ), apelați la un organizator de evenimente din zona respectivă.

Sursa foto: https://unsplash.com