Iată cum poți amenaja încăperi de dimensiuni mici pentru a părea mai mari

  1. Optează pentru culori deschise – fie că vorbim de culoarea pereților sau a mobilei alese, culorile deschise sunt cea mai bună opțiune pentru camerele mici. Poți opta pentru culori precum alb, bej, crem, albastru deschis sau roz pal, toate fiind foarte utile în a mări vizual spațiul. Pentru a avea totuși și un accent de culoare, poți vopsi unul dintre pereții camerei într-o culoare puternică și contrastantă cu ceilalți.
  2. Oglinzile sunt prietenele tale – oglinzile sunt o soluție pentru un efect aerisit al încăperii. Prin designul modern, prin amplasare și mărime, poate reprezenta un element dominant pentru spațiul de intrare, care în unele apartamente, este destul de redus. În cazurile în care holul este mult prea mic, poți recurge la un întreg perete vitrat. Un alt exemplu poate fi oglinda din baie. Cu cât oglinda este mai mare și elementele structurale mai mici (ramele), cu atât baia va părea mai mare.
  3. Să fie lumină! – lumina este esențială în amenajarea unor spații de dimensiuni reduse. Iluminatul trebuie să țină cont și de utilitatea fiecărei încăperi. Astfel, în dormitor vei alege o lumină de intensitate mai redusă, este locul în care te odihnești. Pentru bucătărie, baie și hol ai nevoie de lumini puternice, de aceea poți opta pentru lustre cu led, care oferă suficientă luminozitate pentru a creea senzația de spațiu. Lustrele cu led sunt o opțiune bună și pentru restul camerelor, living și dormitor, unde este recomandată lumina caldă, iar pe site-ul celor de la Led-zone.ro găsești modele pentru orice tip de amenajare.
  4. Mobilier esențial – în încăperile mici ai nevoie de piese de mobilier care să îndeplinească cât mai multe funcții. Așadar, pentru dormitor poți opta pentru un pat care să aibă spațiu de depozitare sub saltea, iar in loc de șifonier, alege un dressing înalt cu uși de oglindă, care te va ajuta să obții acea senzație de cameră mai mare. Pentru living, alege piese de mobilier în culori deschise, cu design minimalist, precum comoda TV sau canapeaua, care să aibă elemente de suport și să nu fie așezate direct pe podea, pentru a da camerei un aspect aerisit. 
  5. Pepenele galben – pentru că, fără elementele decorative o casă nu ar fi completă, nu le poți exclude complet doar pentru că spațiul nu este permisiv. Însă totuși, poți urma regula “pepenelui galben” și anume, ține cont ca orice element de decor să nu aibă dimensiuni mai mari decât un pepene galben, pentru a nu aglomera și mai tare spațiul. 

     Amenajarea unei locuințe de dimensiuni mai mici este un proiect ce necesită multă dedicare și documentare. Trebuie să încerci să integrezi toate elementele esențiale unei case într-un spațiu nu foarte generos, cât mai eficient cu putință. Așadar, fă-ți un plan, alege culorile și piesele de mobilier dorite, dar ia în considerare și sfaturile noastre. Cu siguranță îți vor fi de folos! 

Sursa foto: Pexels.com