Totuși, nu ne naștem învățați, așa că am putea comite ușor greșeli chiar și atunci când vine vorba de construirea acoperișului. În cele ce urmează îți vor fi prezentate top 5 greșeli pe care românii le fac când se apucă de construirea acoperișului. Scopul acestei prezentări este ca tu să înveți din ele și să le eviți.
Greșeli pe care le poți face atunci când plănuiești să construiești un acoperiș
Alegi firma de acoperișuri nepotrivită
O firma de acoperisuri din Bucuresti sau din oricare alt oraș al țării, o firmă cu care merită să colaborezi, trebuie să aibă un istoric impecabil. Profesionalismul trebuie să fie obligatoriu cartea de vizită a firmei în cauză. Feedback-ul este de asemenea extrem de important, așa că nu ezita să iei legătura cu cei care au apelat la serviciile acestei firme.
Dacă alegi firma nepotrivită de acoperișuri, îți pui într-un mare pericol întreaga locuință. Nimeni nu va garanta pentru integritatea acoperișului în timp, așa că oricând te poți trezi cu surprize.
Faci rabat de calitate, gândindu-te doar la bani
Această greșeală se află în legătură puternică cu prima enunțată. O firmă de acoperișuri neprofesionistă îți va oferi un preț mai mic cu care ar putea să îți fure încrederea.
Vei uita de faptul că serviciile de calitate costă și vei alege să colaborezi cu o firmă neprofesionistă, însă să rămâi cu mai mulți bani în buzunar.
Oprește-te din a face acest lucru! Din nou, pui sub semnul pericolului integritatea întregii locuințe. Dacă nu alegi din start servicii de calitate, după un timp oricum vei fi nevoit să scoți bani din buzunar pentru repararea sau înlocuirea acoperișului.
Alegi învelitoarea nepotrivită
Alegerea materialului optim pentru acoperișul tău trebuie făcută în funcție de criteriile de potrivire și după un proces lung de informare. Ține cont de fiecare dată de durabilitatea materialului, dacă reușește să corespundă condițiilor climatice din regiunea în care locuiești, dacă se potrivește cu design-ul locuinței dar și care sunt costurile de achiziție.
Cum greșesc cei mai mulți dintre români atunci când aleg învelitoarea pentru acoperiș? Prin faptul că nu iau în considerare structura de rezistență a acoperișului. De exemplu, țigla ceramică este o învelitoare destul de grea, deci necesită neapărat o structură de lemn dimensionată pe măsura greutății.
Cel mai bine este să iei înainte legătura cu experți în domeniu care îți vor indica care este cea mai potrivită învelitoare pentru acoperișul tău.
Estimezi greșit bugetul
De câte ori ți s-a întâmplat să începi un proiect pentru care ai alocat un anume buget, iar la final să te trezești că ai investit cu mult mai mulți bani? Acest lucru trebuie să se sfârșească aici și acum! Întotdeauna trebuie să estimezi cât mai perfect prețul pentru fiecare serviciu și material în parte.
Crearea acoperișului este un pas costisitor, o investiție destul de importantă, așa că totul trebuie plănuit din start în detaliu. Diferențe de preț vor mai apărea pe parcurs și pot fi considerate normale atât timp cât nu vorbim despre sume astronomice.
Diferențele prea mari dintre bugetul inițial stabilit și cel final te pot face să abandonezi construcția din lipsă de fonduri, lucru pe care cu siguranță nu ți-l dorești. Cel mai bine soliciți o estimare a bugetului pentru o astfel de lucrare unor experți în domeniu.
Alegi materiale necalitative
Fie că vor să facă economii sau pur și simplu nu se pricep, de multe ori se întâmplă ca românii să aleagă materiale total nepotrivite. Atunci când alegi din start un material calitativ ești asigurat pe termen lung. Un material de slabă calitate ar putea impune schimbarea peste puțin timp, deci vei face o dublă investiție fără să îți fi dorit acest lucru.
Ce poți face pentru a evita această greșeală? Să ceri furnizorilor de învelitori documentele care atestă calitatea materialelor, precum certificatele de garanție, marcajul CE, certificatele de conformitate etc.
Acestea fiind spuse, iată care sunt greșelile pe care cei mai mulți români le fac atunci când plănuiesc construirea acoperișului, numără-te prin cei care le evită!