Ținutele de ocazie trebuie purtate cu pantofi cu toc, însă aceștia nu sunt unicele accesorii spre care să te îndrepți. Nu știi care sunt accesoriile obligatorii pentru orice ținută de ocazie? Inspiră-te, din ideile de mai jos!

Poșetele

Primele care nu trebuie să lipsească din gama de accesorii de ocazie sunt poșetele. Pentru o ținută de seară, evită gențile voluminoase, din materiale precum bumbacul sau iuta, ci îndreaptă-ți atenția către poșetele de tip clucth. Clutch-ul are o dimensiune mică și este ideal pentru o ținută de ocazie, fiindcă îți permite să iei cu tine doar obiectele absolut necesare, precum cardul, cheile sau câteva produse pentru retușarea machiajului. În ceea ce privește culorile și designul, poți opta pentru clutch-uri în nuanțe de negru sau alb dar și pasteluri, care arată bine cu rochiile deschise la culoare.

Lănțișoarele

Vrei să obții o ținută de ocazie care să atragă toată atenția? Nu evita să-ți pui în evidență zona claviculei cu ajutorul unui lănțișor lung. Totodată, fiindcă lănțișoarele lungi creează linii verticale, vei crea impresia unui gât mai lung și mai zvelt.

Atunci când porți o ținută de ocazie, nu combina bijuterii mari cu alte accesorii masive. De pildă, lănțișorul lung este suficient pentru a marca zona superioară a corpului, așa că nu este nevoie să adaugi și cercei lungi. Lănțișoarele reprezintă soluția optimă de a pune în evidență decolteul discret.

Cerceii

Cauți alte accesorii potrivite pentru a pune în valoare o ținută de ocazie? Alege din caseta de bijuterii și o pereche de cercei, care să se potrivească perfect cu rochia pe care o porți. Cerceii sunt cele mai îndrăgite accesorii fiindcă sunt ușor de combinat cu ținutele elegante; plus că există numeroase modele din care poți alege pentru a se potrivi la fix cu rochiile pe care le porți.

Vrei să accesorizezi o ținută de seară? Alege o pereche de cercei în nuanțe puternice de verde smarald, albastru, roșu sau oranj, care atrag atenția asupra capului. În ceea ce privește modelul, ține cont de rochia sau de ținuta pe care o porți. O rochie încărcată, cu multe detalii, trebuie purtată cu o pereche de cercei mici, greu de observat. În schimb, pentru o rochie simplă, cerceii supradimensionați reprezintă soluția ideală. Poți opta și pentru cercei simpli, din aur sau argint, dacă nu dorești să porți accesorii extravagante prin formă sau culoare.

Inelele

Rochiile de seară sunt diferite, în funcție de lungime, material, croială sau decolteu, însă pot fi accesorizate cu numeroase modele de inele. Preferi să-ți strângi părul și să nu porți cercei? Optează pentru inele deosebite, care arată bine cu o rochie simplă. Dacă îți plac inelele cu pietre, nu ezita să le porți! Vor atrage atenția instant asupra mâinilor. Atunci când porți o rochie de seară într-o nuanță puternică, înlocuiește inelele cu piatră cu modele simple, de tipul verighetei.

Brățările

La o ținută de ocazie poți purta și brățări, care să-ți evidențieze brațele și încheietura. Poți să suprapui mai multe brățări subțiri, din aur sau argint sau brățări groase, de tip cătușă, din material prețios. 

Din accesoriile de neratat pentru un eveniment de seară nu trebuie să lipsească pantofii cu toc,  rochia elegantă și clutch-ul. Poți opta pentru o pereche de ciorapi damă grosime 10 den, transparenți, care îți oferă un plus de confort.

Tu cum alegi să accesorizezi o ținută de ocazie?

Sursa foto: unsplash.com