Iată 4 sfaturi pentru îngrijirea gazonului primăvara: 

Fertilizează solul 

Mai ales la finalul sezonului rece şi respectiv începutul celui cald, solul are de suferit şi poate să nu fie în cea mai bună stare pentru un nou sezon. Pentru a evita această problemă trebuie să te asiguri din timp fertilizarea acestuia. Acest proces trebuie planificat din timp şi trebuie realizat într-un anumit interval, tocmai pentru a beneficia de cele mai bune rezultate. Ideal ar fi să planifici fertilizarea solului undeva spre finalul lunii mai pentru a avea nişte temperaturi mai calde. 

Tunde iarba în mod regulat 

Peste iarnă e posibil ca partea de gazon să fi suferit nişte schimbări şi astfel poate ai rămas cu nişte porţiuni goale care sunt inestetice. Pentru a remedia poţi apela la varianta de gazon rulou, care îţi oferă nişte rezultate imediate sau la varianta a cărei rezultate se văd într-un timp mai îndelungat, aceea de însămânţare a zonei respective. Dacă totuşi ai rămas cu un gazon natural de care eşti mulţumit trebuie să ţii cont că acesta trebuie tuns regulat, depinde de preferinţele pe care le ai pentru lungimea ierbii. Pentru a realiza această activitate cu o mai are lejeritate şi eficiență poţi încerca maşina de tuns iarba Husqvarna comercializată de cei de la Belgarden.ro. 

Acordă timp săptămânal pentru întreţinere

Întreţinerea unei grădini necesită destul de mult timp şi efort din partea ta, aşa că trebuie să ştii asta de la început şi să îţi aloci un anumit număr de ore săptămânal pentru această activitate. Acest număr de ore depinde foarte mult şi de dimensiunile grădinii tale, cât şi de tipul de plante pe care le ai. Dacă ai doar partea de gazon şi flori, atunci va fi un timp mai scurt, însă dacă vorbim de o grădină cu fructe şi legume atunci acestea necesită mult mai multă atenţie şi poate chiar nevoie de irigare speciale de care trebuie să ţii cont pentru a avea o recoltă bogată. 

Curăţă când e nevoie

Curăţarea grădinii este un alt element esenţial şi se realizează cu precădere în perioada primăverii. După un sezon rece, cu o tranziție de ploi şi umezeală, grădina ta va avea nevoie de curăţarea plantelor şi a solului pentru a putea avea o bază bună pentru următoarele plante, fructe sau legume care vor urma să-şi facă apariţia acolo. Curăţarea  e importantă tocmai pentru că face loc pentru dezvoltarea plantelor ce vor urma să apară. 

Aşadar, dacă eşti împătimit de grădinărit sau pur şi simplu ai un mic spaţiu pentru sufletul tău de care îţi place să te ocupi, primăvara este sezonul ideal pentru a începe din nou această activitate. Nu uita însă că trebuie să îţi faci timp şi trebuie să fii atent la nevoile plantelor pe care îţi doreşti să le ai, fiecare având sugestii diferite de îngrijire. 

Sursă foto: pexels.com