Iată ce trebuie să ai în vedere

  1.  Încurajează-i simțul  cunoașterii

Bebelușii se nasc curioși și dornici să exploreze lumea din jurul lor. Încurajarea acestei activități de a explora și de a cunoaște cât mai multe lucruri este esențială pentru dezvoltarea lor. Așadar, creează în casa ta un spațiu sigur pentru copilul tău în care poate explora pe cont propriu. Chiar dacă îl vei lăsa să afle singur, nu uita că trebuie să nu îl scapi din supravegherea ta.

  1. Oferă-i jucării Montessori

Jucăriile cu siguranță nu vor lipsi din casa ta, deci cel mai bine ar fi să alegi ceva calitativ precum cele Montessori. Acest tip de jucării au devenit din ce în ce mai populare și pe bună dreptate. Jucăriile obișnuite, cu luminițe, sunete și culori stridente,  au doar rolul de a distrage copilul și de multe ori de a îl copleși. Ei bine, cele în stil Montessori, sunt o alegere multă mai bună pentru cei mici. Te întrebi de ce? Din simplul fapt că sunt concepute cu scopul de a ajuta la dezvoltarea abilităților motrice fine și  de a stimula concentrarea. Ele sunt cel mai des regăsite sub formă de jucării de lemn, ceea ce le face mai mult durabile și calitative. Dacă și tu îți dorești ce este mai bun pentru cel mic, pe babyjohn.ro găsești exact acest gen de jucării!

  1. Vorbește cu bebelușul tău

 Să vorbești cu bebelușul tău este esențial pentru dezvoltarea sa. Mulți părinți consideră că nu este necesar să discute cu bebelușii lor, din simplul fapt că sunt prea mici și nu ne înțeleg. Acest lucru nu este adevărat. Cei mici înțeleg tonalitatea vocii și modul în care le vorbim. Astfel că, vorbește cu copilul tău într-un mod simplu și prietenos, descriind ce se întâmplă în jurul lui și repetând anumite cuvinte. Copilul tău va începe să înțeleagă semnificația cuvintelor și, în cele din urmă, va fi capabil să le folosească.

  1. Practică o igienă adecvată

O bună igienă este fundamentală pentru sănătatea bebelușului tău. Este necesar să existe o rutină de îngrijire chiar și pentru cei mici, fiind mai predispuși la anumite boli în primele luni de viață. Nu uita ca după fiecare masă să îi speli mânuțele, fața și să aibă haine curate pe tot parcursul zilei. De asemenea, va trebui să ții cont de jucăriile cu care are contact în fiecare zi și de faptul că acestea trebuie dezinfectate. 

Aceste patru sfaturi sunt doar un punct de plecare în misiunea ta ca mamă. Cu siguranță că lista poate fi mult mai lungă, dar ține de tine ce dorești să pui în prim plan. Nu uita, cu dragostea și grija ta, bebelușul tău va crește și se va dezvolta în cel mai frumos și sănătos mod posibil.

Sursă foto: Unsplash.com