Iată 5 stiluri în care îți poți amenaja terasa: 

1.     Stilul minimalist 

Minimalismul este unul dintre stilurile de decor care își face tot mai simțită prezența atunci când vorbim despre amenajarea unei case și nu numai. Acesta presupune să abordezi un stil curat, fără prea multe elemente și să te axezi pe folosirea culorilor precum: nuanțe de nude, maro, alb și negru. Pentru terasă, dacă te atrage acest stil poți să alegi câteva elemente mari, care să atragă atenția și să construiești restul în jurul acestora. Astfel, optează pentru o masă mare neagră, elegantă, iar în jurul acesteia poți pune niște scaune tot în aceeași culoare sau poți alege  dintr-o gamă de seturi de mobilier pentru terasă de pe yalco.ro. Nu uita să pui și ceva plante mari într-un colț, tocmai pentru a crea o atmosferă potrivită. 

2.     Stilul mediteranean sau bohemian 

Chiar dacă sunt diferite, cele două stiluri sunt se întrepătrund tocmai prin vibrația de culori pe care o transmit. Astfel, dacă îți dorești o atmosferă cât se poate de caldă și creativă, atunci acestea sunt stilurile care ți se potrivesc. Poți alege să-ți creezi tu mobilierul de terasă, cu ajutorul paleților sau a lemnului sau poți să optezi pentru cel deja realizat. Într-un astfel de stil, decorațiunile fac diferența, așa că îți poți lăsa imaginația liberă: ghirlande luminoase, perne cu imprimeuri în culori vibrante sau chiar lămpi mari și în forme spectaculoase. 

3.     Industrial

Pentru cei care apreciază un aspect urban și modern, stilul industrial poate fi alegerea potrivită. Optează pentru mobilier din metal, beton aparent și detalii industriale precum lămpi cu grilă metalică sau țevi expuse. Păstrează un aspect simplu și urban, iar plantele în ghivece metalice sau de beton pot aduce un contrast interesant cu estetica industrială. În ceea ce privește mobilierul, alege unul în care metalul să fie preponderent, tocmai pentru a fi totul în armonie. 

Indiferent de stilul pe care îl vei alege, nu uita că trebuie să fie pe placul tău. Dacă nu ești decis la un stil anume, nu uita că poți combina elemente între ele, atât timp cât acestea se potrivesc unele cu altele. Amenajarea terasei este o modalitate minunată de a aduce viață și stil în spațiul tău personal, iar fiecare detaliu poate contribui la crearea unei atmosfere unice și autentice.

Sursa foto: pexles.com