Iată câteva aspecte de care poți ține cont, atunci când vrei să alegi anvelopele pentru mașina ta:

  • Anvelopele mașinilor sunt proiectate special pentru a răspunde condițiilor de mediu și de drum cât mai adecvat astfel încât să primeze siguranța în trafic. În acest sens, ele sunt concepute pentru a menține performanțele de rulare și frânare ale vehiculelor. Indiferent de mașina pe care o deții, dar și de bugetul de care dispui, poți opta pentru achiziționarea de cauciucuri pe care Anvelope-oferte.ro le are deja în ofertă, adaptate fiecărui sezon. Momentul optim când trebuie să treci la cauciucuri de vară este atunci când temperatura depășește +7 grade Celsius. Acest prag de temperatură este valabil și în cazul în care condițiile meteorologice devin nefavorabile, iar gradele din termometre scad sub +7 grade Celsius, moment în care este indicat să treci la anvelopele de iarnă. Specialiștii recomandă să dețineți atât seturi de roți pentru vară, cât și seturi de roți pentru iarnă, iar în perioada când acestea sunt neutilizate să folosiți serviciile de hotel pentru roți care le păstrează pe toată durata sezonului în cauză, în condiții optime, astfel încât degradarea acestora să fie minimă.
  • Un al doilea factor important în alegerea ta este dat de modelul mașinii și dimensiunea jantelor. Pentru a nu face o alegere greșită, care să genereze eventuale probleme, este indicat să respecți datele tehnice ale anvelopelor care sunt menționate în certificatul de înmatriculare al mașinii. De asemenea, tipul de mașină este important de luat în calcul, deoarece, în funcție de categoria din care face parte, caracteristicile anvelopelor trebuie să fie conforme cu indicele de sarcină.
  • Un alt pont util este dat de indicele de viteză al cauciucurilor care, corelat cu nivelul de zgomot și eficiența de consum, reprezintă un trio demn de luat în seamă. În fapt, indicele de viteză limitează caracteristicile de aderență și siguranță în rulare, dincolo de valoarea corespunzătoare acesteia. Consumul mașinii tale poate fi influențat simțitor, dacă folosești cauciucuri cu un indice slab de eficiență, iar gradul de aderență al anvelopei influențează, în mod direct, și nivelul de zgomot pe care îl produce mașina în rulare.

 Nu în ultimul rând, în funcție de destinația pe care o dai utilizării mașinii tale te poți gândi și la anvelope concepute special pentru terenuri accidentate, noroi, nisip, gheață sau drumuri off-road. Tot acest amalgam de date asociate corespunzător duc gradul de siguranță pe primul loc pe care îl oferă pe toată durata utilizării anvelopelor. Mai mult decât atât, trebuie să ai în vedere că durata de utilizare este limitată în funcție de gradul de uzură al acestora.

Sursă foto: Pexels.com