Dacă ai deja experiență cu mașina de cusut, probabil că multe dintre aceste proiecte vor dura 10 minute sau chiar mai puțin. Ceea ce trebuie să știi de la bun început este că vorbim de timpul de cusut, care nu include timpul de pregătire. Chiar și așa, aceste proiecte sunt foarte ușor de realizat și cu siguranță te vei bucura pe tot procesul de cusut.

Am adunat o listă cu 10 proiecte de cusut pentru începători cu adevărat drăguțe care în mod cert o să-ți placă. De la accesorii pentru tine, până la decorațiuni pentru casa ta, toate sunt lucruri pe care vei fi mândră să le faci la mașina de cusut electrică sau să le oferi cadou:

1. Sorț de bucătărie simplu

Un șorț de bucătărie este un lucru cu adevărat util și minunat de făcut ca începător la mașina de cusut electrică. Nu ai nevoie de un tipar de croitorie, îți poți face propriile măsurători sau te poți folosi pentru dimensiunea potrivită de un șorț de bucătărie mai vechi. Folosește un material calitativ și cu un imprimeu atrăgător care să îți de-a o stare de bună dispoziție când îl porți la gătit. 

2. Pernuțe decorative

Aproape fără prea multe cuvinte de adăugat, pernuțele decorative sunt în top 3 cele mai simple proiecte de croitorie. Ai nevoie de un material rezistent, mai ales dacă vrei pernuțe decorative pentru mobilierul de exterior, și de un material care să se potrivească ambientului, dacă vorbim de pernuțe pentru canapeaua din living de exemplu.

Odată ce prinzi curaj și experiență la mașina de cusut, poți avansa și confecționa pernuțe cu diferite modele, de exemplu pernuțele tip soare, norișor sau felii de fructe sunt extrem de apeciate pentru camera copiilor.

3. Bavețele de bebeluși

Cu siguranță 10 minute sunt mai mult decât suficiente pentru a coase o bavețică simplă pentru bebeluși. Alege un material moale blând cu pielea bebelușului și ușor de spălat la mașina de spălat, probabil bumbacul e cea mai bună opțiune. Dacă ai costumașe din bumbac care i-au rămas mici copilului, le poți transforma în bavețele simpatice.

4. Săculeți textili pentru depozitat

În orice casă, organizarea este cheia pentru un mediu plăcut. Dacă ai foarte multe lucruri pe care nu știi cum să le organizezi, ce spui de o serie de săculeți textili? Îi poți folosi în bucătărie pentru depozitarea alimentelor uscate și a plantelor medicinale, în camera copiilor pentru organizarea jucăriilor pe categorii sau în dressing pentru ține pantofii și gențile din piele ferite de praf și razele soarelui. 

5. Semn de carte 

Un alt proiect de croitorie ușor de realizat la mașina de cusut electrică este semnul de carte textil. Un model simplu este cel clasic dreptunghiular, însă materialul este cel care va face diferența. Fie alegi un material cu un imprimeu deosebit, fie optezi pentru un material brodat sau căruia îi atașezi diferite elemente decorative, acest semn de carte realizat de tine se poate transforma cu siguranță în cadouri pentru cei dragi care iubesc lectura. 

6. Portofele pentru farduri

Poate fi vorba de farduri sau de orice alte cosmetice pe care obișnuiești să le porți mereu la tine și care au nevoie de un portfard sau portofel pentru a nu sta împrăștiate prin geantă. Ai nevoie de un material rezistent, lavabil, o bucată de elastic pe care să-l folosești pentru a crea zone pentru pensule sau rujuri și de o bucată mică de velcro pentru sistemul de închidere. 

7. Sacoșă cumpărături

Foarte simplu de realizat și ușor de purtat mereu la tine, o sacoșă textilă de cumpărături este un proiect de croitorie pentru începători. Optează pentru un material rezistent și ușor de spălat și alege cusături duble pentru prinderea toartelor pentru mai multă rezistență, în cazul în care știi că obișnuiești să cumperi o cantitate mai mare de alimente.

8. Păturică pentru picnic

Dacă ți-ai setat pentru acest an mai multe plimbări în aer liber, ce spui ca unul dintre viitoarele tale proiecte la mașina de cusut electrică să fie o pătură de picnic? Dacă mergi într-un magazin de țesături cu o gamă variată de produse, optează pentru două materiale diferite, și astfel păturica de picnic va avea față dublă. Dacă ai posibilitatea, alege ca una dintre părți să fie realizată dintr-un material ușor plastifiat, impermeabil la apă.

9. Mască de noapte sau dischete demachiate lavabile

Îți poți face propriile dischete demachiante lavabile sau mască de noapte dintr-un material moale tip fleece pe o parte și bumbac pe cealaltă. Este un mod sustenabil de a contribui la grija față de mediul înconjurător, deoarece fiecare gest mic contribuie la o mare schimbare. 

10. Eșarfă

Îți vine greu să renunți la anumite piese vestimentare al căror material este de foarte bună calitate? Ce spui să le dai o nouă viață, transformându-le în piese noi. Dacă ai o rochie din mătase naturală care nu-ți mai vine sau care s-a degradat în anumite locuri, alege o bucată de material pe care să o transformi într-o superbă eșafă de primăvară.
Când ai o mașină de cusut electrică practic niciun material nu se pierde, totul se transformă. Este ceea ce îți poate aduce economii în bugetul familiei sau poate fi un hobby extrem de relaxant care îți permite să îți stimulezi creativitatea.