Există mai multe tipuri de rochii mireasă potrivite pentru  varietatea de siluete pe care le au femeile. Deși ar trebui să încerci mai multe variante înainte de a te opri la una, e util să cunoști câte ceva despre diferitele siluete și să ai o idee despre ceea ce cauți, înainte de a face cumpărături. Silueta rochiei tale ideale ar trebui să se bazeze pe stilul tău personal, stilul general și  tematica nunții tale și să țină cont de ceea ce îți avantajează corpul. Iată un ghid rapid pentru diferitele siluete.

Rochii cu linie Empire

Această rochie are un corset potrivit și o talie ridicată, ce se află chiar sub linia bustului. Fusta este lungă, lejeră și curge de la talie până la pământ. Rochiile din linia Empire vor prelungi  silueta, avantajând persoanele cu picioarele scurte și sunt deosebit de potrivite pentru corpul de tip pară. 

Rochii mireasă în formă de A

Această rochie are corset fixat pe talie și fusta se deschide spre pământ cu o linie neîntreruptă (seamănă cu un „A” majuscule, de unde numele). Stilul este clasic și simplu și este ideală pentru toate tipurile de corp.  Modelul poate crea iluzia de curbe pe un trup mai mic și poate, de asemenea, să camufleze un corp mai mare.

Rochii de bal

Gândește-te la rochiile de basm pe care le vezi în filme precum Cenușăreasa. Această rochie are un corset mulat și evidențiază talia și o fustă dramatică, plină. Este ideală pentru majoritatea tipurilor de corp, în special pentru figurile în formă de para, în special pentru femeile cu talie conturată. Cu toate acestea, fusta plină poate fi copleșitoare pe o femeie minion.  Dacă îți dorești neapărat o rochie de bal, asigură-te că ai modificat-o corespunzător pentru a se potrivi proporțiilor tale. 

Rochii mireasă tip sirenă

Modelul sirenă este printre preferate și se referă la o rochie ce îmbracă trupul și se deschide sub genunchi, creând o „coadă” asemănătoare unei sirene. Această rochie poate avea și o trenă de orice lungime. Se potrivește cel mai bine mireselor care doresc să-și arate liniile curbe, deoarece materialul se mulează strâns până la talie și șolduri. Un posibil dezavantaj este că o rochie tip sirenă poate îngreuna mișcarea – mai ales pe ringul de dans, dar și pentru acest aspect arta croitoriei a găsit soluții, dacă ești doritoare de acest tip de rochie.

Rochii mireasă tip trompetă

Ca și rochia sirenă, rochia trompetă evidențiază corpul, evazându-se treptat spre exterior. Silueta trompetă este întinsă pe corp până la jumătatea coapsei, de unde se deschide în falduri largi. Modelul pune în valoare corpul de tip clepsidră, cu talie mică și siluetă subțire.

Rochii mireasa tip teacă sau coloană

Această rochie are un croi armonios, cu linie lungă, îngustă, potrivită, care cade direct pe podea. Materialul pare ușor și aerisit și considerat „romantic”, deoarece este simplu și sofisticat în același timp. Arată grozav pe miresele mici sau zvelte, care beneficiază de forma sa care subțiază și alungește corpul.

Alte sfaturi:

Concentrează-te pe stilul tău personal și pe ce se potrivește tipul tău de corp.

Acordă o atenție deosebită topului rochiei, deoarece multe poze vor fi de la talie în sus

Alege stilul nunții și potrivește rochia în funcție de acesta. 

Încearcă diferite stiluri de rochii înaintea deciziei finale.

Alege rochia de mireasă împreună cu câteva persoane importante. Prea mulți oameni implicați înseamnă multe păreri care te pot confuza. Pâna la urmă tu trebuie să hotărăști ce vei purta.