Suntem siguri că nu ești străină de senzația pe care ți-o poate da un smartphone aproape descărcat. Și adevărul e că oricine se poate confrunta cu asta, indiferent dacă folosește un dispozitiv cu un acumulator mai mare, așa cum este cel al unui iPhone 12 Pro Max sau al unui iPhone 11 Pro Max, ori un model de telefon mai puțin performant din acest punct de vedere.

Așa că suntem aici să-ți oferim șase ponturi care te vor ajuta să prelungești durata de viață a bateriei unui telefon de la Apple

Evită temperaturile extreme

Dacă nu ai observat deja asta, iPhone-ul tău, la fel ca orice alt telefon, de altfel, pierde mult mai multă energie atunci când îl folosești în căldură puternică sau atunci când afară este foarte frig. Bateriile cu litium, adică cele pe care mai toate modelele de smartphone le folosesc astăzi, sunt vulnerabile în fața temperaturilor extreme. 

Tocmai de aceea, e indicat să eviți folosirea telefonului în mediul extern pe caniculă sau ger. Alege să îți verifici notificările atunci când ajungi într-un spațiu închis sau acasă.

Nu lăsa telefonul să se încarce până la 100%

Știm, e tentant și mai mult decât comod să lași iPhone-ul la încărcat peste noapte, însă acest obicei ar putea scurta durata de viață a bateriei dispozitivului. Apple, dar și ceilalți producători de smartphone-uri, nu recomandă depășirea pragului de 80% atunci când vine vorba de reîncărcare. 

De asemenea, e bine să nu aștepți până când bateria telefonului scade la mai puțin de 20%, ci să-l pui la încărcat când acumulatorul se apropie de acest procent. Totodată, e indicat să adopți obiceiul de a reîncărca telefonul mai des, pentru mai puțin timp, în loc să optezi pentru varianta de a-l uita conectat la priză.

Reține această idee – păstrează bateria iPhone-ului în intervalul 20%-80% și vei fi uimită de cât de mult va rezista telefonul pe durata unei zile.

Folosește funcția Low Power Mode

Această funcție, pe care o vei găsi în setările iPhone-ului tău, va reduce consumul inutil al bateriei sale. Odată activată, funcția va opri task-urile care nu sunt esențiale, cum ar fi afișarea notificărilor de mail sau download-urile automate. 

Pentru a o folosi, e suficient să intri la Settings, să alegi din listă Battery și să activezi butonul din dreptul Low Power Mode. E bine să știi că funcția poate fi activată manual doar atunci când bateria telefonului tău a scăzut sub 80%, dar intră singură în „acțiune” atunci când acumulatorul are mai puțin de 20%. 

Dezactivează Bluetooth-ul, Wi-Fi-ul, datele și Location Services atunci când nu le folosești

Aceste funcții sunt mari consumatoare de energie, așa că alege să le oprești atunci când nu-ți sunt efectiv de folos. Le poți reactiva ori de câte ori dorești, salvând astfel un procent important din bateria telefonului tău.

Ajustează luminozitatea ecranului

Ne plac telefoanele cu ecrane mari, dar asta vine la pachet cu un consum uriaș de energie. Dacă observi că acumulatorul se descarcă, iar tu ești departe de un încărcător și ai nevoie să folosești telefonul pentru ore bune, un alt truc pentru a nu rămâne fără baterie este să ajustezi luminozitatea ecranului. 

Poți face asta manual, din meniul principal al smartphone-ului, sau poți opta pentru funcția de luminozitate adaptivă, urmând pașii aceștia: Settings > Accessibility > Display & Text Size > Auto-Brightness.

Odată făcută setarea, vei observa că procentele bateriei scad mult mai greu, așa că sunt șanse mari să închei ziua departe de un încărcător.

Pune telefonul pe modul avion

Dacă momentul în care telefonul va fi descărcat complet se apropie și îți este imposibil să-l reîncarci, activează modul avion până când ajungi lângă o priză. Desigur, această funcție va avea același efect ca atunci ai avea telefonul închis. Practic, nu vei putea folosi dispozitivul decât pentru a accesa informațiile stocate în memoria sa internă. 

Vestea bună este că poți păstra acele puține procente ale bateriei pentru apelul pe care trebuie neapărat să-l faci sau pentru mesajul pe care e musai să-l trimiți înainte ca telefonul să se închidă complet. 

Dacă nu suporți ideea de a rămâne fără baterie, aplică sfaturile pe care le-ai primit mai sus și prelungește durata de viață a acumulatorului telefonului tău. Iar dacă știi că bateria acestuia nu mai rezistă ca înainte, nu pleca de acasă fără o baterie externă.