În ultimii ani, popularitatea tematicii industriale și moderne a influențat designul bucătăriilor într-o direcție minimalistă, în care nuanțele neutre și materialele naturale au dat tonul. Dar acest curent a venit la pachet cu numeroase alte elemente care și-au găsit locul în designul bucătăriilor de pretutindeni. Dintre acestea, unele au trecut testul timpului și tind să devină chiar standarde de amenajare.
Astfel, iată care sunt tendințele de design interior care vor rezista și în următoarele sezoane și de care să ții cont dacă plănuiești să-ți renovezi bucătăria.
1. Corpurile de bucătărie în două tonuri
Modelele de bucătării pe care le vedeam până acum câțiva ani erau toate monocromatice. Însă, în ultimii ani, au devenit tot mai populare modelele de bucătării în două nuanțe sau chiar, mai nou, în două nuanțe și două tipuri de texturi diferite. Combinarea culorilor deschise cu nuanțe mai închise pentru dulapurile de bucătărie este o alegere care va oferi personalitate bucătăriei.
Așadar, dacă este momentul să renovezi bucătăria, optează pentru mobilă în nuanțele care se potrivesc cel mai bine ambientului casei tale. Iar dacă îți faci griji pentru buget, un imprumut rapid te poate ajuta să elimini presiunea financiară, astfel încât să te concentrezi pe amenajarea bucătăriei de vis.
2. Fronturile mate
Deși atracția pentru electrocasnicele cu finisaj metalic rămâne un punct fix, aceasta este echilibrată de amestecul de texturi și finisaje mate.
Dacă ai optat acum ceva timp pentru fronturi lucioase și îți dorești o schimbare, ai la îndemână o variantă ceva mai simplă pentru a schimba designul bucătăriei, decât înlocuirea mobilei cu totul. Poți opta doar pentru înlocuirea fronturilor cu unele într-o nuanță modernă, mată.
3.Rafturile deschise
În ultimii ani, diferite elemente de design și-au făcut loc în bucătăriile de pretutindeni, de la backsplash-uri îndrăznețe, la rafturi deschise și fronturi din sticlă transparentă. Dintre acestea, rafturile deschise par să-și fi asigurat locul în preferințele pentru designul mobilei de bucătărie, pentru că se aliniază tendinței dominante din ultimii ani, de a crea un aspect minimalist.
Mulți oameni ezită, însă, să amplaseze rafturi deschise în bucătărie, temându-se că acestea vor sfârși prin a arăta dezordonat. Dar, de fapt, poți face ca bucătăria să pară mai deschisă, aerisită și mai actuală prin înlocuirea unora dintre dulapurile superioare cu rafturi deschise, care pot fi complet funcționale cu organizarea și întreținerea corectă.
4. Nuanțele intense
Culorile neutre au fost un go-to pentru designul interior în materie de bucătării. Cu toate acestea, în ultimii ani culoarea și-a făcut din nou apariția timid.
Alegerea unei culori îndrăznețe pentru un perete, a unor fronturi colorate sau a aparatelor electrocasnice în nuanțe inedite sunt elemente pe care le vei putea integra în locuința ta cel puțin încă 5 ani, fără să te temi că se vor demoda curând.
Astfel, deși bucătăriile complet albe sunt încă pe val, tonurile mai îndrăznețe vin puternic pe turnantă. Griul este pe cale de dispariție, în timp ce paletele marine și corpurile metalice sunt mai populare ca niciodată.
5. Rafturile separatoare
În timp ce mulți proprietari de locuințe își doresc un plan deschis, ideile de separare a camerelor sunt necesare pentru multe amenajări, pentru a oferi spațiilor intimitate, un sentiment de confort sau pur și simplu pentru a adăuga un perete suplimentar pe care să-l folosești pentru depozitare.
În cazul locuințelor cu bucătăria open space, separatoarele din sticlă, metal, tablă expandată cu rafturi sunt alegeri foarte inspirate pentru a compartimenta spațiul. Acestea permit pătrunderea luminii, iar dacă sunt prevăzute cu rafturi, dau ocazia proprietarului de a adăuga elemente decorative, ghivece cu flori sau poate modele de căni dintr-o colecție personală. Aceste elemente oferă căldură spațiului și aduc o notă personală.
Aşadar, tendințele în amenajarea bucătăriei pe care ți le-am prezentat mai sus pot fi considerate alegeri sigure până la următoarea renovare, deoarece și-au câștigat locul printre elementele decorative cele mai apreciate de către designerii de interior.
Sursa foto: shutterstock.com