Adidaşi

Oricare ar fi tipul de vacanţă pe care îl preferi, adidaşii nu ar trebui să-ţi lipsească din bagaj. Fie că te plimbi prin jungla urbană din Singapore, fie că descoperi satele pitoreşti din Transilvania sau te plimbi pe faleza din Porto, adidaşii sunt cel mai confortabil tip de încălţăminte pe care îl poţi alege şi chiar la finalul unei zile lungi nu vei resimţi dureri. În plus, adidașii sunt foarte versatili. Îi poţi purta cu pantaloni lungi sau scurţi de toate felurile, jeanşi, fuste sau chiar cu rochiile vaporoase tip tunică orientală, care sunt atât de în vogă anul acesta. Pentru că au fost atât de mult în tendinţe în ultimele sezoane, găseşti în magazine diferite tipuri de adidaşi. Se pare că modelul cel mai reprezentativ pentru 2022 este cel de inspiraţie retro. Desigur, modelul clasic, simplu, nu se va demoda niciodată.

Sandalele

Dacă te duci într-un oraş la malul mării sau al oceanului, este firesc să ai în bagaj şi o pereche de sandale. Atenţie totuşi la sandalele cu talpa plată şi rigidă, pentru că, deşi pot arăta foarte elegant, pot fi obositoare după ce mergi mai mult. Pentru că talpa este subţire, nu există o amortizare eficientă, aşa că dacă mergi mai mult timp încălţată cu ele, este posibil să apară dureri de articulaţii la nivelul gleznei sau al genunchilor. Din acest punct de vedere, o pereche de sandale cu platforma este o alegere mult mai înţeleaptă. Acest model se potriveşte perfect în diferite ţinute, de la cele sport la cele de inspiraţie boho. 

Espadrile

De câţiva ani, espadrilele sunt foarte în vogă. Au fost prezentate şi reinterpretate de toate casele mari de modă şi au devenit un accesoriu clasic al verii. Sunt uşoare, comode şi uşor de integrat în orice fel de ţinute. Poţi alege versiunile din pânză, din piele sau din piele întoarsă. Totuşi, trebuie menționat că nu este o pereche de încălţări potrivită pentru destinaţiile montane. În rest, le poţi purta fără probleme oriunde doreşti. Există chiar şi versiuni glamour, cu paiete şi cristale, care pot fi asortate ţinutelor preţioase de seară, pentru un look relaxat şi estival.

Papucii

Papucii sau „mules”, cum sunt denumiţi de multe reviste de modă, au revenit spectaculos în atenţia designerilor în ultimele sezoane. Sunt uşor de purtat şi destul de comozi, mai ales modelele din piele cu două sau trei barete. Totuşi, este important, atunci când pleci în vacanţă, să nu contezi pe ei ca principala ta pereche de încălţări, mai ales dacă ai de gând să vizitezi multe locuri şi să mergi mult pe jos. Multe modele au talpa prea subţire ca să fie consideraţi o încălţăminte comodă. Pe de altă parte, pot fi potriviţi pentru o plimbare seara, pe o faleză sau pentru o ieşire la restaurant când vrei să afişezi o ţinută mai sexy. 

Aşadar, când pleci în vacanţă este important să ai combinaţia perfectă de modele de încălţăminte. Este recomandat să ai şi o pereche de încălţări comode cu care să explorezi destinaţia pe care ai ales-o, dar şi una în care să se potrivească ținutelor tale mai sofisticate. 

Surs foto: Pexels.com
https://www.pexels.com/photo/couple-with-suitcase-walking-along-city-street-3756158/ 

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Deichmann