Construite de natură să fie mai delicate și mai atrăgătoare, femeile nu sunt deloc mai ”slabe” sau lipsite de putere. Ele au alte abilități care compensează lipsa forței fizice. Este uimitor cu ce ne-a înzestrat natura, iar multe dintre aceste super puteri nebănuite despre care vei citi mai jos le vei regăsi ușor la tine, dacă te analizezi cu atenție. De multe ori nici nu știm că avem aceste capacități, pentru că nu le acordăm o atenție deosebită.

1. Femeile pot recunoaște un mincinos de la o poștă!

Conștiente sau nu de acest lucru, femeile au un al șaselea sau al șaptelea simț cu care pot recunoaște ușor un bărbat ușuratic, mincinos și infidel. Doar că, atunci când sunt îndrăgostite, nu vor să admită că își risipesc iubirea pe un Don Juan. Dar îl miros de la o poștă!

Așa susține și un studiu al cercetătorilor australieni la care au participat 34 de femei de diferite vârste. Ele au fost rugate să se uite la câteva zeci de fotografii cu bărbați și să indice care dintre ei și-ar înșela partenerele. Femeile au ghicit în proporție de aproape 70% bărbații infideli.

Cum au făcut asta? Se pare că au ales în special bărbații cu trăsături foarte masculine, nu neapărat atractivi, dar cu o figură mult mai bărbătească.

2. Stresul le face pe femei mai empatice

De la necazurile din familie, la problemele de sănătate și facturile pe care trebuie să le plătim, fiecare obligație neplăcută și fiecare eșec, durere și dezamăgire contribuie la stresul în care trăim zi de zi.

Dar femeile expuse la un stres accentuat devin mult mai empatice și caută afecțiunea și înțelegerea celor din jur. Spre deosebire de bărbați, care, atunci când sunt stresați, se închid în ei, devin nervoși, recalcitranți sau chiar agresivi.

Psihologul Giorgia Silani, care a publicat un studiu pe această temă în anul 2014, susține că hormonii care se activează în perioadele de stres la femei dezvoltă abilitățile sociale, comunicarea și rezolvarea rapidă a problemelor.

3. Femeile au un sistem imunitar mai puternic

Știința a dovedit acest fapt și este cât se poate de real. Bărbații nu se plâng și nu vor să recunoască dacă au probleme medicale, ca atare merg mai greu la medic, dar se pare că sunt mult mai sensibili în fața virușilor și a agenților patogeni.

Estrogenul, hormonul feminin, ajută imunitatea și inhibă acțiunea factorilor care pot provoca inflamații, iar ADN-ul femeilor are anumite structuri celulare care sporesc apărarea organismului și ne protejează de cancer.

Pe de altă parte, prof. japonez Katsuiku Hirokawa a demonstrat că sistemul imunitar al femeilor ”îmbătrânește” mai lent decât cel al bărbaților. Iar aceasta poate fi o cauză plauzibilă pentru care femeile trăiesc mai mult decât bărbații.

4. Ce super puteri au femeile. Simțul acut al pericolului

Tot evoluția le-a ajutat pe femei să fie mult mai prudente, mai atente și să presimtă pericolul poate chiar cu minute bune înainte să se întâmple ceva rău. Spre deosebire de bărbați care nu au acest simț al pericolului înnăscut.

Iar studiile au demonstrat că femeile însărcinate au un simț mult mai acut al pericolului și că pot presimți fără greș când ceva le amenință viața și sănătatea. Multe dintre ele, însă, ignoră aceste presentimente și ajung poate prea târziu la un medic.

Explicația o dețin tot hormonii, deoarece creșterea nivelului de cortizol și estradiol ajută creierul să perceapă situațiile periculoase din timp.

5. Femeile rezolvă mai multe lucruri deodată? 

Da! Și sunt mai bune decât bărbații la acest lucru! Este una dintre acele super puteri pe care le au femeile și nici nu știu să profite bine de ea.

O demonstrează și un studiu realizat în 2013 în Marea Britanie, la care un număr egal de femei și bărbați a fost rugat să rezolve diverse probleme la calculator (precum ordonarea sau numărarea unor obiecte etc.)

Fiecare dintre participanți s-a descurcat foarte bine când au rezolvat problemele pe rând. Dar când problemele au apărut pe monitor mai multe odată, femeile au obținut un scor mai bun decât partenerii lor din acel studiu.