De la pregătiri intense în câmpul său de specializare –  curs stomatologie e un adevăr cu care un dentist bun se întâlnește de câteva ori pe an și acest lucru după ce termine facultatea, și până la cursuri de management și chiar de contabilitate – viața unui dentist e departe de ce cred pacienții. Dacă ar fi să facem portretul robot al unui stomatolog bun atunci acesta: 

Un medic dentist preocupat de trecutul medical al fiecărui pacient

Stomatologia e similară matematicii – trebuie sa aduni date ca sa poti pune un diagnostic corect. Cunoașterea bolilor anterioare, posibilelor alergii și a medicației unui pacient contribuie la personalizarea tratamentului potrivit pentru acesta.

Tehnologia folosită de un stomatolog bun trebuie să fie modernă

Un medic dentist profesionist se va ține la curent cu toate progresele tehnologice și le va adopta gradual. În cazul în care clinică dentară pe care o frecventezi miroase foarte puternic a eugenol, atunci îți recomandăm să cauți și alte opțiuni.

 

Un medic dentist bun îți va cere o radiografie dentară recentă

Nu te gândi la radiografie că la un cost în plus. Ia-o ca o necesitate în vederea efectuării unui tratament corespunzător. Înainte de orice intervenție, un medic dentist bun îți va cere radiografie dentară panoramică recentă, nu mai veche de 6 luni. Dacă nu ai una, îți va recomandă atunci anumite centre de radiologie dentară. Motivul principal este acela că radiografiile trădează acele afecțiuni care nu pot fi observate direct prin examinare, ci necesită o privire de ansamblu.

 

Atenția la normele de igienă

Dacă medicul tău dentist caută în dulapul cu ustensile utilizând aceleași mănuși pe care le folosește pentru a-ți examina cavitatea bucală, ar trebui să îți pui un semn de întrebare. De asemenea, fii atent și la instrumentele pe care acesta le folosește. 

Un medic bun te face să te simți confortabil în cabinetul său

Mersul la dentist poate fi pentru mulți pacienți o sursă de anxietate. Atunci devine datoria medicului să îți elimine emoțiile și să creeze o atmosferă relaxantă. Un medic cu o atitudine prietenoasă va fi întotdeauna preferat de pacienți de toate vârstele.

Un medic dentist bun nu își oprește niciodată pregătirea

Fie că merge la un curs endodontie, fie la unul de implantologie, fie la congresa sau la conferințe, un dentist trebuie să se formeze continuu și să țină pasul cu evoluția domeniului.