Sute de decoratii de Craciun își fac loc în fiecare încăpere din casă, preparatele specifice își împrăștie aromele, iar luminițele se înmulțesc în mod considerabil.

Dintre toate decorațiile, bradul împodobit se remarcă fără prea mare efort, fiind elementul central al unei case în care se sărbătorește Nașterea lui Iisus.

În trecut nu prea aveam opțiuni atunci când venea vorba despre împodobitul bradului. Astăzi însă, putem să alegem între mai multe variante de brazi, atât naturali, cât și artificiali, care pot aduce un plus estetic doar prin modul în care au ales să crească.

  1. Care sunt tipurile de brazi pentru care poți opta?

1. Brazii naturali, crescuți în pepiniere speciale. Sunt cei mai populari, remarcându-se printr-un miros plăcut și o formă frumoasă a crengilor. Mulțumită uleiurilor esențiale pe care le transmite în aer un brad natural, toți cei din încăpere se pot bucura de efecte benefice asupra sănătății.

2. Brazii argintii. Sunt din ce în ce mai apreciați, în primul rând pentru că sunt deosebiți din punct de vedere al aspectului și, în al doilea rând, pentru că rezistă foarte bine la fum și praf. Fiind foarte ușor de întreținut, acești brazi pot fi ținuți într-un ghiveci și pot fi refolosiți în fiecare an.

3.  Brazii românești. Sunt brazii clasici, pe care fiecare dintre noi i-a avut la un moment dat în casă. Sunt mai ieftini decât alte tipuri de brazi naturali, au un miros foarte puternic, însă nu sunt foarte bogați. Mirosul puternic este cel care convinge foarte mulți oameni să apeleze la acest tip de brad atunci când vine Crăciunul.

4. Brazii de Olanda. Au ramuri foarte dese și sunt comercializați în foarte multe variante de dimensiuni. Grație aspectului, sunt din ce în ce mai populari.

5. Molidul. Nu este tocmai brad, însă seamănă cu acesta și poate fi împodobit fără probleme. Marele dezavantaj al său este faptul că se usucă destul de repede. Dacă nu vrei să păstrezi bradul pentru o perioadă mare de timp, însă, este o opțiune excelentă.

6. Brazii artificiali. Sunt o soluție modernă, care arată foarte bine și pot fi refolosiți an de an. Brazii artificiali foarte bogați și foarte frumoși nu sunt ieftini, însă își amortizează investiția în timp. Aceștia pot fi folosiți atât la interior, cât și la exterior, nu lasă resturi de crengi și atunci când nu sunt folosiți pot fi dezasamblați și păstrați într-o boxă sau într-o debara.

Pentru cei care nu doresc să taie brazi pentru a-i împodobi și nu apreciază brazii artificiali, există o mulțime de alte decorațiuni sub formă de brad, cum ar fi cei de perete, realizați din lemn și instalații luminoase sau cei reinterpretați.

Oricare ar fi bradul pe care îl alegi, ceea ce trebuie să obții de la el este liniște, relaxare și o starte de bine pe care doar perioada Crăciunului ți-o poate aduce.