Curățarea pielii
Curățarea regulată a pielii, de două ori pe zi, este cel mai important pas al rutinei de îngrijire. Poluarea, machiajul și sebumul secretat de pielea normală se acumulează pe față, blochează porii și favorizează apariția coșurilor.
Curățarea pielii începe cu ajutorul unei loțiuni demachiante adecvate, al apei micelare sau al spumelor de curățare neutre. Alege, întotdeauna, un produs cu ingrediente cât mai simple, fără alcool, fără parabeni, parfumuri sau coloranți, pentru a preveni acumularea impurităților și apariția iritațiilor.
Tenul trebuie curățat de două ori pe zi, dimineața și seara. O dată sau de două ori pe săptămână, curățarea feței se poate face cu ajutorul unei perii faciale speciale, utilă pentru eliminarea impurităților acumulate la nivelul porilor.
Hidratarea pielii
Hidratarea tenului este un alt pas cheie în îngrijirea tenului, inclusiv la adolescentele cu ten gras sau mixt. Datorită hidratării, echilibrul pielii este menținut, ca și integritatea și sănătatea acesteia.
Optează pentru un produs de calitate, cu o textură ușoară, care se absoarbe repede în piele, așa cum este crema hidratanta CeraVe. Produsele fără coloranți, conservanți și parabeni sunt, fără îndoială, superioare altor variante.
Crema hidratantă se aplică de două ori pe zi, dimineața și seara, după curățarea tenului. Cu ajutorul unei hidratări adecvate, producția de sebum de la nivelul pielii poate fi ținută sub control în mod eficient.
Exfolierea pielii
Exfolierea periodică a tenului este un alt pas important. Un scrub adecvat contribuie la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii, previne porii înfundați și stimulează regenerarea celulară, astfel încât tenul să fie mereu luminos.
Caută un scrub delicat, cu o formulă specială, potrivită tenului fin al unei adolescente; acesta include, de obicei, particule fine, care nu irită exagerat. Tot pentru a evita iritațiile, exfolierea tenului o dată pe săptămână este considerată suficientă.
Scrubul trebuie aplicat cu mișcări blânde, circulare, evitând zona din jurul ochilor. Presiunea excesivă este inutilă, ba chiar dăunătoare, contribuind la apariția leziunilor și a roșeții locale.
Extrem de importantă, după finalizarea procesului de exfoliere, este aplicarea unei creme hidratante, care să ajute la refacerea imediată a barierei hidrolipidice cu rol de protecție.
Protecția solară
Dacă există vreun obicei esențial, pe care e extrem de important să i-l dezvolți fiicei tale în materie de îngrijire personală, acesta este utilizarea protecției solare în fiecare zi. Contrar multor convingeri eronate, tenul este expus radiațiilor UV indiferent de temperatura de afară sau de cât de înnorat este, prin urmare, protecția trebuie aplicată consecvent, în fiecare zi.
Un alt lucru pe care trebuie să îl înțeleagă fiica ta este că acțiunea cremei de protecție solară nu poate fi suplinită cu ajutorul fondului de ten sau al unui BB Cream cu SPF. În plus, aceste produse au, în general, SPF mic, 15 – 20, în timp ce recomandarea specialiștilor este să se aplice cremă cu SPF 50 în zona feței, gâtului și a decolteului.
Tratamentul acneei
Acneea este o problemă dermatologică frecventă la vârsta adolescenței, adeseori întreținută de o rutină greșită de îngrijire, de schimbările hormonale, de stres și alimentație. Dacă fiica ta se confruntă cu acest diagnostic, e de preferat să consulți medicul dermatolog înainte de a apela la nenumăratele tratamente minune disponibile în comerț. Medicul va recomanda, probabil, introducerea unui antiseptic în rutina de curățare, pentru a combate bacteriile de pe piele și, eventual, un tratament topic pe bază de retinoizi sau antibiotice, în funcție de severitatea și extinderea leziunilor.
Îngrijirea tenului este un factor important pentru lookul pe care și-l dorește fiica ta. Susține-o cu sfaturi adecvate, cumpără-i produse de foarte bună calitate pentru îngrijirea personală și nu ezita să cereți ajutor specializat în cazul în care apar probleme.
Sursa foto: Shutterstock