Monitorizarea video

Monitorizarea unui perimetru cu ajutorul sistemelor de supraveghere video reprezintă astăzi cea mai des adoptată metodă. Este un sistem care permite atât controlarea activităţilor desfăşurate, cât şi asigurarea spaţiului în faţa incidentelor nedorite care pot pune în pericol locaţia şi persoanele existente în perimetrul respectiv. Un astfel de sistem va contribui la creşterea siguranţei spaţiului, oferindu-i protecţie în faţa acţiunilor de efracţie şi a altor incidente care se pot produce independent de intervenţia umană, cum ar fi producerea de incendii sau inundaţii. În acelaşi timp, monitorizarea video semnalizată este o cale foarte rapidă prin care se poate controla activitatea desfăşurată în perimetru, vizând toate aspectele, de la dinamica acţiunilor, până la siguranţa şi protejarea copiilor.

Accesul la imagini

Capturile camerelor de supraveghere pot fi monitorizate în timp real, pe un panou de control constituit din monitorul unui calculator. Pentru achiziţionarea unui gadget nou şi performant, se poate aborda varianta calculatoare refurbished, o categorie foarte profitabilă din punct de vedere financiar, fiind modele într-o stare impecabilă, deşi nu mai sunt noi. Sunt calculatoare cu o provenienţă clară,  care nu pot fi încadrate în categoria second-hand, deoarece nu sunt realizate din componente, au o uzură mică, sunt perfect funcţionale, nu au intervenţii tehnice şi deţin încă design-ul iniţial. Calculatoarele refurbished sunt cele returnate la scurt timp după cumpărare, provin din parcul expoziţiilor de profil sau fac parte dintr-un suprastoc. De asemenea, pot proveni de la companiile mari care aleg să schimbe toate calculatoarele la un interval scurt de timp, acestea fiind încă într-o stare de funcţionare foarte bună.  Astfel, pentru monitorizarea video a unui spaţiu în care se desfăşoară activităţi pentru copii, unde este un flux mare de persoane şi multă dinamică în acţiune, un astfel de calculator va reprezenta varianta cea mai profitabilă, putând fi procurat la un preţ accesibil, în acelaşi timp fiind performant şi perfect funcţional la parametri indicaţi de către producător.

Montarea camerelor de supraveghere

Captarea imaginilor se face cu ajutorul camerelor video, astfel că alegerea şi montarea acestora trebuie făcută după anumite reguli. Există camere de supraveghere de interior şi de exterior, recomandat fiind să se respecte destinaţia iniţială a acestora. Camerele video au diferite raze de acţiune şi oferă o rezoluţie variată, modelele de exterior prezentând rezistenţă în faţa factorilor agresori. Existenţa camerelor de supraveghere trebuie semnalizată, astfel încât fiecare persoană să conştientizeze acţiunea  acestora. Nu pot fi montate în toalete sau vestiare şi nu este permis ca raza camerelor să ajungă pe un alt domeniu privat. Imaginile captate de pe domeniul public nu sunt proprietate privată, ci aparţin organelor de ordine cărora le vor fi prezentate în cazul în care acest lucru este solicitat. Astfel, un sistem de monitorizare video montat într-un spaţiu în care se desfăşoară activităţi care presupun un flux mare de copii, va fi foarte util în controlarea acţiunilor întreprinse, va fi de folos pentru siguranţa copiilor şi se va constitui într-o măsură foarte eficientă  de securizare a spaţiului.