Și când vine vorba de canapea, cu siguranță vorbim despre cel mai important element din întreaga încăpere. Pe lângă faptul că ocupă cel mai mare spațiu, este și locul unde savurezi cafeaua în fiecare dimineață și unde stai la povești alături de familie și prieteni. Din acest motiv trebuie să alegi o canapea cât mai confortabilă și, bineînțeles, cu un aspect plăcut. Dacă și tu ești în căutarea variantei perfecte pentru sufrageria ta, poți alege unul dintre modelele de canapele living Homelux. Ai la dispoziție o mulțime de posibilități, disponibile pentru orice buget. Și pentru că vorbim despre canapele ideale, iată câteva aspecte de care să ții cont atunci când vrei să faci o astfel de achiziție:

Dimensiunile camerei – un element esențial pentru alegeri corecte

Toți ne dorim o canapea spațioasă și confortabilă, însă trebuie să luăm în calcul și dimensiunile camerei. O canapea mare nu va face decât să încarce un spațiu mic. De altfel, trebuie să avem în vedere și prezența altor corpuri de mobilier, cum ar fi o măsuță de cafea, o bibliotecă și o comodă pentru televizor. Dacă alegem un model mult prea mare, riscăm să nu putem folosi spațiul și pentru alte elemente importante. În situația în care ai o sufragerie mică, cea mai bună variantă este o canapea de două persoane. Poți adăuga și un mic fotoliu. Pe de altă parte, dacă beneficiezi de spațiu foarte mare, atunci o canapea de patru persoane este ideală pentru tine și familia ta. De asemenea, în această situație poți lua în calcul chiar și achiziționarea unui colțar. Acesta poate aduce un plus de eleganță camerei.

Materialul – criteriul de bază pentru alegerea canapelei

Un criteriu important în alegerea canapelei perfecte este materialul din care aceasta este confecționată. Ai la dispoziție o mulțime de variante, precum: piele naturală, piele ecologică sau material textil. În general, cele mai căutate sunt cele din piele, deoarece au un aspect elegant și sunt ușor de întreținut. Din altă perspectivă, acestea sunt mult mai reci și nu sunt rezistente la zgârieturi, iar posesorii de animale încearcă să le evite. În schimb, din acest punct de vedere, canapele textile, din stofă groasă, sunt foarte rezistente. În plus, ai la dispoziție o întreagă varietate de culori, de la clasicele alb și negru, până la nuanțe de roz, turcoaz, galben, albastru sau portocaliu.

Așadar, dacă ești pe punctul de a achiziționa o canapea nouă, trebuie să te gândești în primul rând la dimensiunile camerei. O canapea mică se încadrează perfect într-o sufragerie mică și invers. Pe lângă acest aspect, nu uita de celelalte corpuri de mobilier. Nu ai vrea să încarci tot spațiul și să nu-ți rămână loc pentru televizor sau o măsuță de cafea. În plus, alege cu grijă materialul și nuanța care să corespundă perfect nevoilor și preferințelor tale.