Dermatita scutecului poate fi și o afecțiune superficială a pielii bebelușului, care se poate vindeca destul de ușor. Ea apare în zona genitală mai ales din cauza expunerii la detergenți sau creme – care sunt produse de natură chimică – sau la urină, fecale, scutec ce nu a fost schimbat la timp. 

Unele scutece care sunt de calitate îndoielnică pot fi din materiale nu tocmai adecvate sensibilității ridicate a pielii micuțului. Astfel poate să se producă dermatita alergică ce se manifestă prin leziuni eritematoase sau vezicule cu prurit. În astfel de cazuri, mai ales dacă iritația și roșeața nu se calmează în două zile, trebuie consultat un medic dermatolog pentru un tratament eficient și rapid. 

Pentru a calma erupția de scutec la bebeluș se poate folosi mușețelul. Acesta este un remediu tradițional folosit în medicina populară pentru a reduce simptomele multor afecțiuni. Se poate utiliza ulei de mușețel 1%, diluat cu un ulei vegetal, pentru a ameliora crampele intestinale, colicile și gazele la copiii mici. Mușețelul are efect calmant și promovează un somn odihnitor la copii. 

Mușețelul este folosit și în aromaterapie pentru bebelușii agitați. 

Pentru a calma bebelușul poți folosi o suzetă sau o tetină care previne și dezvoltarea incorectă a cavității bucale a copilului. Există suzete cu orificii de ventilație pe Notino.ro care sunt pentru drenarea salivei și respirația optimă a copilului. 

Alte uleiuri folosite pentru masaj, pentru calmarea bebelușului agitat, sunt: ulei de cocos și ulei de jojoba. Aceste uleiuri oferă multe beneficii pielii micuțului. De exemplu, uleiul de cocos este un produs care nu costă mult, este ușor de găsit, dar trebuie să fie organic. Acest ulei este bogat în acid lauric (un acid gras saturat) ce apare și în laptele matern și care calmează iritațiile. El poate înlocui chiar și crema cu oxid de zinc, ce era folosită la schimbarea scutecului. Uleiul de cocos are proprietăți emoliente și antifungice, este perfect pentru masaj. 

Un sfat bun pentru îngrijirea pielii bebelușului este să folosești produse de pe Notino.ro care ajută epiderma să se mențină curată, iar pielea micuțului să fie mai moale, mai fină și echilibrată. Unele produse de brand fac adevărate minuni, cum sunt de exemplu acelea cu ingrediente naturale precum:

 • Cremă pentru bebeluși, cu gălbenele, cremă împotriva iritațiilor provocate de scutece
 • Ulei de masaj pentru corp pentru nou-născuți și copii care hidratează și calmează pielea, se absoarbe ușor, lasă pe piele o peliculă fină și protectoare
 • Pudră protectoare pentru copii
 • Spumă de baie pentru copii
 • Gel de curățare pentru nou-născuți și copii
 • Unguent la schimbarea scutecului, cremă tratament împotriva iritațiilor provocate de scutece
 • Șervețele pentru curățare și altele. 

Și somnul este important pentu dezvoltarea fizică și psihică a copilului. Medicii spun că un copil bine odihnit va fi mai sănătos. Somnul are un efect excelent asupra bunăstării copilului. Pe de altă parte, oboseala excesivă poate cauza chiar probleme deosebite bebelușului. Pe Notino.ro sunt și alte produse pentru copii, precum:

 • Jucării de adormit bebelușii, pături mini cu animal de pluș, jucării cu zornăitoare
 • Suzete din silicon, special create pentru calmarea colicilor, care se adaptează guriței copilului și care sunt testate dermatologic
 • Pleduri pentru copii
 • Gadget-uri pentru monitorizarea respirației bebelușului. 

Despre monitoarele pentru copii se spune că sunt adesea folosite de părinți, pentru că oferă multe avantaje: sunt audio și au și cameră video, pot monitoriza respirația copilului, sunt ieftine, compacte și ideale pentru călătorii. Unele dintre ele au și funcții suplimentare, au senzori de avertizare și pot reda chiar un cântec de leagăn. 

Cu produsele de brand de pe Notino.ro, bebelușul poate fi mai bine îngrijit, mai sănătos și mai fericit.