Ce ne facem, deci, atunci când bugetul nu ne mai permite să organizăm vacanțe în locuri scumpe? 

  1. Roadtrips în cele mai frumoase țări ale Europei

Excursiile cu mașina sunt o variantă de vacanță foarte populară în Statele Unite ale Americii sau Asia. Mulți cetățeni își cumpără chiar autorulote pentru a se bucura de vacanțele anuale fără a depinde de cazarea la hoteluri scumpe și de un program prestabilit. 

În Europa, cu toate că acest mod de a petrece vacanța și de a vizita țările preferate nu este atât de popular, trendul a început să crească printre preferințele celor doritori de clipe de neuitat. De exemplu, o excursie cu mașina în Germania ar putea fi o oportunitate deosebită de a vă relaxa, profitând de șoselele foarte bune din această țară. Mai mult, obiectivele turistice deosebite și peisajele spectaculoase vă vor oferi o experiență imposibil de trăit din avion sau tren. Căutați online traseele prestabilite organizate de alți pasionați de excursii cu mașina și veți avea o vacanță bine pusă la punct dinainte de a porni la drum. 

Singurul dezavantaj în acest caz este siguranța pe șosea. Chiar dacă drumurile sunt foarte bine construite pe teritoriul Germaniei, există șansa să ajungeți implicat într-un accident rutier din vina altor participanți la trafic. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face dacă vă regăsiți într-o astfel de situație este să apelați la ajutor specializat, cum ar fi un avocat pentru despăgubiri accidente rutiere în Germania

  1. Cu cortul în munții României sau chiar în curtea din spatele casei

Excursiile cu cortul pot fi un real succes, mai ales pentru copii. Fascinul naturii ajunge să lipsească din viața lor atunci când joaca se petrece doar între clădirile de beton din orașe. Dacă sunteți printre norocoșii care au posibilitatea de a crea astfel de amintiri plăcute alături de cei mici, ar trebui să profitați de situație, să faceți un efort și să le oferiți o astfel de experiență de viață. Cu siguranță o vor prețui pentru totdeauna. 

Câteva sfaturi utile pentru a organiza o astfel de excursie cu buget redus: 

  • alegeți să împrumutați echipamente de camping în loc să le achiziționați noi. Există deja grupuri pe rețelele de socializare care au acest scop. 
  • cumpărați conserve, apă îmbuteliată și alte alimente greu perisabile din supermarketul de acasă. Acestea vor avea un preț mai mic comparativ cu magazinele din apropierea stațiunilor montane. 
  • grupați-vă cu familiile prietenilor copiilor dumneavoastră. Astfel, cei mici vor avea parteneri de joacă iar dumneavoastră veți avea adulți cu care să vă întrețineți pe perioada excursiei. 
  1. Apelați la rudele și prietenii din străinătate

„Ochii care nu se văd se uită”, spune un proverb celebru din cultura noastră. În acest moment, cei mai mulți dintre noi avem prieteni și/sau rude stabilite în alte țări pe teritoriul Europei sau, de ce nu, în afara acestui continent. Cu siguranță vă e dor de cei apropiați plecați peste hotare, iar ei simt același lucru. 

Din nefericire, din cauza traiului cotidian foarte ocupat, de multe ori pierdem legătura cu rudele din diaspora. Cum ar fi dacă, anul acesta, în loc să plătiți bani grei la hoteluri și resorturi în străinătate, luați legătura cu cei dragi și petreceți zile de neuitat alături de ei? Nostalgia copilăriei vă va influența, cu siguranță, să păstrați legătura în continuare. Puteți chiar să combinați varianta de roadtrip prin Europa cu această vacanță.

Doar pentru că vremurile sunt incerte din punct de vedere economic, nu înseamnă că nu trebuie să profităm de concediu pentru a crea amintiri alături de cei dragi. Întotdeauna există mai multe variante pentru a reuși, iar calitatea amintirilor nu depinde de bugetul de vacanță. Cu puțină imaginație, oricine poate obține toate obiectivele pe care și le doresc de la o vacanță chiar și cu bani puțini: relaxare, distracție, aventură, amintiri de neuitat alături de cei dragi și lecții prețioase de trai în natură, istorie și geografie.