Beneficiile pentru un buget și un câine sănătos prin hrănirea mixtă

  • Un prim avantaj pentru acest tip de hrănire reprezintă perioada de valabilitate a mâncării. Hrana umeda trebuie consumată mult mai rapid, în timp ce mâncarea uscată are o perioadă de expirare mult mai târzie. Mixul poate oferi o siguranță cheltuielilor casei, deoarece cea uscată poate fi cumpărată în cantități mari la un preț mult mai avantajos față de pungile mici sau la vrac. În acest timp, poți alterna cu formula umedă pentru variație în dieta animalului.
  • Prin mâncarea umedă, patrupedul își va lua mai ușor aportul necesar de lichide pentru funcționarea organismului și digestia zilnică, iar hrana uscată de câini de la Petmaster.ro, care are un aport caloric mult mai mare, va menține nivelul energetic ridicat pentru a fi la fel de jucăuș și pin de viață.
  • În funcție de apetitul câinelui tău, hrana uscată poate ajuta la economisire, având în vedere că se alterează greu și poate fi păstrată în bol un timp mai îndelungat. În schimb, mâncarea umedă este mai apetisantă pentru animale datorită consistenței și mirosului intens, fiind o bună soluție atunci când acesta nu are apetit și dorești să îi trezești pofta de mâncare printr-o porție mică.
  • Dacă patrupedul tău este mai batrân, hrana umedă va fi o opțiune mai bună pentru a-i ușura procesul de masticație. Crănțănele pot fi păstrate într-o cantitate mai mică, dar nu eliminate de tot, deoarece acestea oferă un beneficiu important sănătății dinților, îndepărtează tartrul.

Ambele tipuri de hrană oferă avantaje importante sănătății caninului, dar și a portofelului tău. Totuși, fiecare preferință poate varia în funcție de rasă, iar unii câini pot fi mai sensibili la mâncarea umedă. Înainte de a începe o dietă cu hrană mixtă este necesar să consulți veterinarul pentru o opinie specializată. 

În același timp, mâncarea umedă este de recomandat să fie servită seara în cantități nu prea mari pentru a nu provoca prea multă sațietate datorită nivelului ridicat de apă. Hrana uscată pusă dimineața va fi consumată pe tot parcursul zilei fără a face risipă din porția servită zilnică.

Recompensele nu trebuie nici ele să lipsească din viața oricărui canin pentru a le menține nivelul de fericire cât mai ridicat!

Sursă foto: Unsplash.com